kalenda Creative Commons License 2003.08.12 0 0 242
A STOP táblát azért rajzolják, hogy az is megálljon, aki nem tud szlovákul. Ha nincs tábla, meg kell állni, úgy mint errefelé is, ha elllopják a közlekedési táblákat vagy a sorompók akkumulátorát.
Egyébként ne haragudj, nem tudtam, hogy ilyen perfekt angol vagy. Én is értek valamicskét, a krasznahorkai vár történetével el is boldogulnék, de a szivárványos pisztráng rejtelmei nehézséget okoznának.
Egyébiránt a krasznahorkai vár parkolójában a befizető bódéban magyar személyzet van. A parkoló melletti büfében a nyáron három echte szlovák lány dolgozott, mindegyik beszélt egy kicsit magyarul, nagyon kedvesek voltak - bár a kávéjuk pocsék. A várban fenn lehet venni magyar nyelvű prospektust a várról, és ha összejön féltucat magyar, adnak melléjük magyar nyelvű idegenvezetőt. (Egyébként csak idegenvezetővel járható a vár.) A vár mellett nem sokkal van a Batthyány-mauzoleum, érdemes megnézni, gyönyörő márványoltár van benne. Ja, el ne felejtsem, az őr (egy hölgy) tud magyarul, és szívesen el is magyarázza magyarul, hogy mit kell látni.
Mégegyszer bocs, hiszek Neked, de a fentieket Te is hidd el, vagy még jobb: menj el, és győződj meg róla magad. Én javaslom, hogy Rozsnyó meglátogatásával kezd, parkolj le a főtéren, rögtön odamegy hozzád egy középkorú férfi (a parkolóőr), aki magyarul nagy lelkesen elmagyaráz mindent, még azt is, amire nem vagy kiváncsi.
Még egy kérdés, ez a franciás proszimos eset melyik évben történt?
Előzmény: rebetli (240)