mikkkro Creative Commons License 2003.08.11 0 0 126
Sziasztok,

abszolút amatőr módon tartok otthon növényeket, ha úgy látom, nem érzik jól magukat, próbálok valamit tenni, hátha jobb lesz, ez eddig bevált. ;-)

A közösségi jóérzés miatt beállítottam közéjük egy párologtató berendezést is, amit eredetileg a téli bőrkiszáradás és köhögőrohamok ellen vásároltunk, de amikor láttuk, hogy a növények mennyire ráharaptak, beraktuk közéjük. Ezután látványos jóérzést produkáltak, fényesebb levelek, növekedés, stb.

Így nyáron már egy-két hónapja nem is nagyon használtuk a párásítót, mégis történt egy vicces változás. A kisebbik szanszavéria (? - ez az a hosszú, kard alakú levelű növény, igaz?) cserepében kinőtt egy kicsi, kb. másfél centi átmérőjű kalappal rendelkező szürkésfehér gomba. :) Most egy hétig nyaralni voltunk, de a virágainkat volt, aki öntözze, és hazatértünkkor már három ilyen kis gombát találtunk a cserépben. Ja, és a növény korábban egy ideje összecsavarodott, de mióta van a gomba, újra szép lett. Van egy dracénia is, aminek a földjében egy-két hónapja sárgás elszíneződést láttam, azt hittem, netán túllocsoltam, és penészedés az, de nem, mert most hazatértünkre kiderült, hogy az is gomba, és a sok pici sárgaság mind gombakezdemény, köztük pedig kinött egy relatíve hatalmas, 4-5 centi magasságú, sárga kucsmakalapos gomba!

Azt nem tudom, hogy most ez jót jelent vagy sem? Örülnek a növények, annak a jele (mind jól néz ki), vagy ez rosszat tesz nekik?
Volt már valakinek hasonló tapasztalata?

köszi, üdv
mikkro