Sebesen Creative Commons License 2003.08.11 0 0 918
Kedves Elemes!

"azt, hogy tukrozik a fidesz szavazotaborat, kicsit visszavonom"

Ha még egy-két dolgot visszavonsz, a végén én is elismerem, hogy nem vagyok teljesen objektív, bár Te sem gondolhatod, hogy a jénai Zeiss-gyárban készültem:)

"illeto inkabb (klasszikus ertelemben vett) liberalis mint jobboldali"

Ezzel az ex-SZDSZ-es, klasszikus liberális, kevésbé jobboldali dologgal nem tudok mit kezdeni. Te sem vélheted, hogy 90-ben 23+8%, 94-ben 19+?% "klasszikus liberális" volt Mo-n. Különböző emberek különböző motivációból szavaztak annak idején az SZDSZ-re és az akkori FIDESZ-re, kevesen a klaszzikus liberális értékek melletti kiállásuk miatt. Kimutathatóan volt egy szavazói csoport, akik a határozottabb antikommunizmusuk miatt szavaztak rájuk, emiatt is veszítették el a 90-es választást, mert a 25%-nyi baloldali szavazó a második fordulóban az MDF-re szavazott.

"rendkivul tendenciozusan kell csoportositani, hogy meg mindig higgy benne"

Tessék Neked még egy "közvetett bizonyíték": ma reggel beleolvastam a villamoson egy hölgy Magyar Fórumába (tudom, nem szép dolog). Csurkapista azt írja: "a nemzeti ellenállásra szóló felhívására... Orbán Viktor helyett Navracsics Tibor azt válaszolta, hogy később foglalkoznak a kérdéssel". Válaszolt neki, érted? Mindegy, hogy mit, beszélőviszonyban van vele. Egy olyan párttal, amilyet egy magára valamit is adó, demokratikus, jogállami alapon álló pártnak csak kiközösítenie lenne szabad. És most nem is idézem ide Neked, hogy annak idején ki asszisztált a frakcióvá válásukhoz, ki használta őket médiakuratórium ügyben, ki nevezte ki a kádereiket tévébe, rádióba, közigazgatási hivatalba. Ezek Neked mind közvetett bizonyítékok?

"szoktal neha "tukrozni?" "

Nem rossz ötlet a gondolatkísérlet, de hidd el, nem vagyok annyira magyarugar-horizontos, hogy szimpla melegügyi komformizmusban is szélsőjobbos tendenciát véljek. Meleg fórumtársainknak kellene megerősítenie, de én azt hiszem, hogy nekik sokkal fontosabb és sürgősebb egy általános társadalmi elfogadottság, tolerancia és diszkriminációmentesség, mint, hogy Mo. elsőként ismerje el a melegházasságot Káeurópában. Ilyen szempontból szinte mindegy, hogy szegfűs vagy narancsos miniszter komformista 2003-ban. 2006-2008-ban már nem lesz mindegy.

"a papiros nepszabot meg nem tettem el"

Ha én eltettem volna, valószínűleg vele együtt igyekezne a feleségem kidobni:) Ha előkerül, jó, ha nem, elhiszem Neked és kész.

"felnotteket toleranciara nevelni nem konnyu"

Persze, hogy nem könnyű, de ha meg sem próbáljuk, akkor magától biztosan nem működik.

Üdv,

Sebesen

Előzmény: elemes (894)