d_anna Creative Commons License 2003.08.10 0 0 153
Bár ugy tünik, "elirodalmiasodott" a topic (ami persze kicsit se baj:-), azért én bátorkodom az első kérdésfeltevésre reagálni.
Volt itt néhány megjegyzés az interneten kötött kapcsolatokról, de nem tünt tulzottan meggyőzőnek, sőt, volt pejorativ is közöttük.
Én igy gondolom:
Ha valaki okosan használja, igazi arcát mutatja, és őszinte, valódi emberi kapcsolatokat, barátokat szerezhet itt. Nyilván nem a társkereső hazugságokra épülő, vagy épp szándékos átverésekről szóló felületeket kapirgálom, hanem az ilyen és ehhez hasonló topicok, chatek, emailváltások a szinterei ezeknek a valódi kapcsolatoknak. Nekem olyan barátságaim alakultak itt, amiket nem cserélnék egyetlen IRL kapcsolatra sem, s amik az idő mulásával, és a személyes megismerkedés után is megállták a helyüket. Talán a kezdeti jótékony névtelenség miatti őszinteség az oka, de még inkább az, hogy azt hiszem az ember nagyon rászokott a vizuális megitélésre, ami nem feltétlenül jó, sőt.... Első-"látásra"-szerelem... Nem kétlem, hogy van ilyen, de azt igen, hogy pusztán a vizuális élmény határozná meg.
Itt a neten nem látod, akit megszeretsz, legyen az barát, vagy akár szerelem. Nem azt látod, hogy kicsi vagy nagy, hogy szép, vagy csunya, csak azt, hogy milyen a lelke. Mert szép lelket hazudni nehéz, hosszu távon lehetetlen...

elnézést, hogy hosszu voltam