AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.10 0 0 68
Érdekes ez az álom-dolog. Bár az eszemmel tudom, hogy az éálmainkban nem a jövőt álmodjuk meg, hanem a múltat dolgozzuk fel de azért...

Szegény néhai anyósom mesélt sokat anno az álmairól. Többször elmondta, hogy megálmodta a második fia érkezését - az első meghalt közvetlenül a születése után. Mesélte, hogy pár hónappal ezután álmában látta ezt a halott kisfiút, aki kitárta a karját felé, és azt mondta, hogy mama megyek vissza hozzád... 9 hónapra rá megszülte a második fiát. Meg hasonló ilyesfajta álmairól is beszélt, megvallom nemigen hittem neki.

Egészen addig, míg össze nem házasodtunk a férjemmel akkor azt mondta az anyósom, hogy megálmodta, hogy nekem egy formás kislányom születik, csak éppen valaki egy szemüveget tett a kis orrára, ő meg állandóan azt kiabálta álmában, hogy ugyan vegyétek már le róla a szemüveget - aztán le is vettük.

No ehhez képest valóban szép formás kislányom született, csak kancsalon, és bizpny pár hónapos korában már szemüvege volt, amit aztán le is vett, miután megoperálták a szemét.