Staub Creative Commons License 2003.08.09 0 0 119
Sziasztok,

Néhány élmény, amit csak idegenvezetőként élhetsz meg...

Előrebocsájtom: Jordániában minden ki nem fizetett szállodai számlát a felelős személyzettel fizettetnek ki. Ime, egy kis országimázs:

Szállodai minibár: minden turnusban volt olyan élelmes honfitárs, aki rájött arra, hogy az ott található mini üveges gin és vodka jól helyettesíthető vízzel is, sőt, esetenként a whiskey is, fele-fele arányban... utána a köv. turnus meg reklamál, joggal. Én meg fizettem, mert nem hagytam, hogy csak a 100 dollárért güriző londiner csengessen 2-3 dollárt minden ilyen ügyeske után.

Uez: a szálloda csak Amstel sört forgalmaz... emberünk kiissza, majd beteszi a kb. 40 forintnyi összeggel olcsóbb helyi sört, amikor felhívjuk a figyelmét, felháborodik.

Más: ifju pesti jogász összebassza wadi rumos vörös homokkal a szállodai fehér törölközőt,(cipót tisztított) majd a szobájára terhelt 3 dinart (mert a töri szarrá ment a bakancsos lábától) nem akarja kifizetni... amikor forszirozom, hogy nincs más választása, a következő történik, éjfél magasságában, kicsekkolás előtt:

Jó, akkor reggel nekem elloptak száz dollárt a szobámból...

Érdekes, mikor vette észre?

Reggel! Hivja ki a rendőrséget!

De miért nem akkor szólt?

Nem éreztem fontosnak... de ha ők így, akkor én is így!!!

Aha... 100 dollárt nem érzett fontosnak...jó, akkor hívom a rendőröket, de maga innen ezzel a géppel nem megy haza, azt most megígérem...

Mert? (elsápad)

Hát, ez egy bűnügy, és magam fogok gondoskodni arról, hogy hosszú és alapos nyomozást végezzenek a jó felderítés érdekében...

Azt akarja mondani, hogy hazudok????

Határozottan ez a véleményem....

Én jogász doktor vagyok!!!!

Én meg történész... akkor most hívom a rendőröket...

Mennyi is volt a számlám? Ugye 3 dinár?

No comment.

Ebből a szállodából amióta fennáll, nem loptak el semmit - az alkalmazottak. Mert az egyszerű megyer vendég, az bizony vitt mindent, ami nem volt leszögezve... mint a románok anno pesten 19-ben.

Hát ilyenek vannak.