Most nyáron Krétára mentünk autóval, a táv (Bp-Pireusz, 1600 Km, YU-BG közbeiktatásával) nem abszolválható egy nap alatt, ezért Thessaloniki mellett megáltunk aludni. Pechünkre a legjobban kitáblázott hely egy un. Paralia Beach volt, ami önmagában is vicces, mert paralia az homokos tengerpartot jelent görögül: igazi autentikus görög hely :-)
Beértünk úgy éjfél-egy felé, nem volt más nyitva csak vagy két pizzázó, egy meki (!) és egy gyroszos. Mivel "görögbe" vagyunk, jobb híján a giroszost választottuk. Elkezdtük összeszámolni egymás között, hogy hány girosz, hány sör, hány kóla lesz, és a kiszolgáló csávó összegezte nekünk, hogy akkor négy girosz, két kóla, két amstel, mondtam igen, és ekkor döbbentem le, hogy mi itt magyarul beszélgetünk (folyékonyan) egy görög fiatalemberrel. Aztán jobban körülnéztünk, és kiderült, hogy _mindenhol_ szinte csak magyar étlapok voltak, rántotthússal, gulyáslevessel, a magyar turistatársadalom legsurmóbb, legprosztóbb szegmensének kiszolgálására. Ez nem vicc, annyira borzalmas az a hely, hogy irtózatos megkönnyebbülés volt másnap reggel eltakarodni. És nem egy embertől hallottam, hogy mennyire, de mennyire fasza hely ez a Paralia, igazi görög hangulat van, stb. Borzasztó.
Ilyen van mondjuk németben változatban is: igen nagy forgalmat bonyolítanak Ibizán a német Brauhausok, literes mass-al és élő sramlizenével.