akikeres Creative Commons License 2003.08.08 0 0 430
Mondom, nem akartalak megbántani, ha mégis megtettem, elnézést.
Nem azzal van problémám, hogy hozzászólsz joghallgatóként, hanem azzal, hogy azt a benyomást kelted a laikusokban, mintha te nem volnál laikus, és félrevezeted őket. Miközben laikus vagy, már megbocsáss. Legfeljebb már felszedtél annyit az egyetemen, hogy más laikusok elhiggyék neked, hogy nem vagy az.
De abban igazad van, hogy az adott esetben túlzott volt az aggodalmam, mert itt csak egy fiktív esetről van szól. Azért írtam a felelősségről, mert az előző esetben (rugo ingatlanügye) nem fiktív ügyben mondtál véleményt, hanem valóságosban, és a laikus kérdező komolyan is vette.
A konkrét ügyről: nincsenek statisztikáim az örökbefogadásokról, de úgy vélem, neked sincsenek. Vagyis megint alaptalanul állítasz valamit: azt, hogy az örökbefogadások többsége titkos. Amit jogászként tudunk, az egyrészt az, hogy a főszabály a nyílt örökbefogadás, és a kivétel a titkos, másrészt pedig az, hogy a példában nyílt örökbefogadásról volt szó. Úgyhogy nyugodtan elismerheted, hogy tévedtél.
Eksön-re egyrészt azért nem szóltam, mert más már kijavította, másrészt azért, mert jogi kérdésben nem írt marhaságokat, csak elnézett valamit az általa helyesen kiválasztott szabály alkalmazása során. Ami persze szintén hiba, de legalább nem szándékos.