Kitartok. És pontosítok.
Megyó természetesen elsősorban a bankok embere.
Másodsorban az szdsz embere. Abban az értelemben, ha az szdsz-t úgy nézzük, mint azoknak a feltörekvő kommunistáknak a közösségét, akik úgy érezték 80-89-ben, hogy őket valamiért méltatlanul mellőzik. Ezért csináltak egy másik kommunista pártot, aminek legfőbb feladata az mszmp leváltása lett volna. (Harcos komm. ellenes retorikájuk tulajdonképpen az uralkodóknak szólt.) ha megnézed pl. a 80-as évekbeli munkáikat, akkor szilárdan a marxizmus-leninizmus talaján álltak, csak úgy érezték, hogy Kádárnak már lejárt az ideje, és az ő idejük jött el.
Medgyessy pedig ehhez a garnitúrához tartozik, még a régi időkből hozta magával hogy a Kovács-Horn stb. az ellen, és ez ma is látható.
Ugyanakkor természetesen, de csak utolsósorban az mszp embere: gondolom az mszp-t megkeresték Megyó tartótisztjei, és őszintén feltárták a helyzetet: kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. Ha nem Megyót jelölik, akkor mennek a levesbe, mert ők a bivalybasznádi kuglizók pártjával is választást tudnak nyeretni. Ha Megyót jelölik, akkor viszont hawai. (Érdekes, hogy mikor Orbán erről beszélt, azt emelték ki, hogy ezek azok, és nem azt, hogy Megyóval a bankok alapítottak kormányt. Pedig ez a lényeg.) Az mszp ezért piszkálja Megyót, mert a tagság azért a Horn-Kovács tengelyt érzi magáénak. Ezért volt D-209, ezért kerülnek ki állandóan dokumentek. Az mszp-t nem szabad konspirációs munkában lebecsülni.
Egyébként én hamarabb el tudom képzelni, hogy az mszp megvonja Megyótól a bizalmat, és a Fidesszel alakít kormányt, mint hogy az szdsz kilép a koalícióból. Amúgy a Fidesz (és az én) számára is elfogadhatóbb személyek vannak az mszpben, mint az szdszben. Vannak elfogadhatób személyek a reménytelenek mellett.
o