Kedves Aradi Gábor!
Nem én mosom össze a jobboldalt a szélsőjobbal, hanem önmaga kötött olyan nyilvánvaló és szoros szövetséget a nácikkal, hogy nagyon elfogultnak kell lenned, hogy ezt ne lásd. Egy-két példa emlékeztetőnek:
1. A XI. kerület volt fideszes polgármestere az önkormányzati választásokon a MIÉP volt frakcióvezetője javára mondott le a körzetében való indulásról.
2. OVI kedvenc műsorának és lapjának a Vasárnapi Újságot és a Magyar Demokratát nevezte.
3. A FIDESZ-vezetők többszöri hazai és külföldi felszólításra, nyílt újságírói kérdésre sem voltak hajlandók elhatárolódni a MIÉP-től, és annak antiszemita kirohanásaitól.
4. Szintén újságírói kérdésre ugyanők azt mondták, hogy ugyan a MIÉP-pel nyílt koalícióra nem lépnek, de a szavazóikkal nagyon szívesen.
Nem tudom, mi kell neked ahhoz, hogy belásd, ez a mai magyar jobboldal, vagyis a FIDESZ-vezérkar középre és balra hisztérikusan zárt, a szélsőjobb felé pedig, Kövér Laci vezénylésével, tárt karokkal nyitott. Szerintem illúzió, hogy ebben a helyzetben azt várd el tőlük, hogy a szélsőjobbos szövetségeseiket nyíltan provokálva elfogadjanak titeket.
Kedves elemes!
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a polgári körök leképezik a FIDESZ szavazóbázisát. A polgári körök igazi forrásvidéke a választási kampányban hiszterizált kispolgárok, a tevékenységi területet kereső ex-MIÉP-esek, és mindeféle frusztrált emberek, akik kényszeresen szerepelni szeretnének. Minden politológusi elemzés a FIDESZ-centrumtól messze jobbra helyezi el őket, számos helyi FIDESZ-szervezet felbomlasztásában pedig a Pártközpont rohamosztagosainak a szerepét játszották el, sok helyen hozzájáruva a FIDESZ vereségéhez az önkormányzati választásokon.
Amikor ezeket a köröket nevezem homofóbnak és gyűlölködőnek, akkor nem az egész FIDESZ-szavazóbázist minősítem.
Egyébként sajnos igazad van, hogy MSZP-szavazóktól, sőt, politkusoktól sem áll távol egy kis szalon-homofóbia (és gyakran egy kis tompított cigányellenesség sem), ennek azonban nem láthatod nyílt elutasításban jelentkező megnyilvánulását, mert ezen az oldalon egyszerűen nem illik. Ma az MSZP nem igazán ideológiai alapon álló párt, így a párt egészén és a szavazókon pláne nem lehet számonkérni egy olyan határozott baloldali értékrendet, alapállást, amely helyből kizár bármilyen homofób, vagy cigányellenes gondolatot is. Ma, sajnos, tényleg csak az SZDSZ-re jellemző ilyen határozott értékrend.
Újra kedves Aradi Gábor!
Kár, ha elbúcsúzol ettől a magad által indított fórumtól, Mackósajt idétlen brummogásán és néhány hozzászóló szélsőségességén kívül valóban értelmes gondolatok cseréje zajlik itt, és nagyrészt rólatok, miattatok.
Üdv,
Sebesen