Hello!
Tudom, én rendre késve reagálok a dolgokra, de talán még nem vesztettem aktualitásomat.
1. Annak az ominózus, "hirtelen felébredünk a padon" számnak, mily meglepő (lásd együttes neve) Escualo a címe, és ez egy Astor Piazzola szám... ezt mondjuk már csak itthon tudtam meg, mikor is leinformálódtam, és letöltöttem a dalt.
2, ... és ez már a többire reakció... rám igen is hatást gyakorolt, amit ott a Krétakör művelt... nem csak a H2-ben, hanem a többi programjában, és abban, ahogy viszonyultak a dolgokhoz, és a nézőkhöz (értsd: színház, völgylakó--maximalizmus, közvetlenség)
De, ha már itt tartunk összefoglalom, hogy mi minden jött be idén a Völgyben. (mostanra talán össze tudom foglalni).
Az első, és azt hiszem hosszú távon maradandó élmény Trill Zsolt: "Repülj döglött madárka, repülj!" valamint "egyenes-nyakú cica" c. megnyílvánulásai voltak, a Karnyónéban. Az az ember óriásit nyújtott az nap este.
Ezt követően szerelembe estem Vele, és társaival... Manók...Bubutimár Évától... szvsz gyönyörűek. És közben kicsit beégtem, mert Manó-fényképezés közben készült Ez a kép is. Gondoltam: egy Manó, egy Sanya... gondoltam álcázom a Manó-fényképezéssel a dolgokat. Mondanom sem kell NEM ment. Még az nap este Liliom, és ha már CC azt mondta, hogy neki az a kedvenc képe, hát nekem meg
Ez meg Ez. Liliom egyébként nagyon szép volt... korábban is, most meg főleg... mármint kifejező, és teljességgel érthető, úgy is, ha az ember nem olvasta a feliratokat. Az a rész, ahol Liliom "kiabál", hogy gyermeke lesz... na azt nem tudom leírni, hogy milyen.
Itt egy kép róla, bár kicsit ferde, de ezt nehéz volt fényképezni.
Nagy hatású volt a
Nézőművészeti is, ahol egy ideig jól elheherésztem, aztán meg bámultam nagyot (értsd megdöbbent). A képen egyébként az intelligens nézés, és a felirat a fontos.
Nagyon jól éreztem magam a Cigány népmeséken is, ahol viszontláthattukRodrigót. (Bp-i Kamara-statisztéri-katonák-mv.)
Mint már említettem nagy hatással volt rám a Krétakör. Ebben nagy szerepe volt annak a próbának, ahová beengedték a jónépet, és ahol Schilling elmondta, hogy Ő, hogy is képzeli el a Sirályt (bemutató októberben a Fészekben). Érdekeseket mondott... Arról nem beszélve, hogy számomra újdonság volt a színészeket ilyen helyzetben (próba) látni. A két kép itt készült. Az elsőn
Gyabronka, és Nagy Zsolt látható, na meg a népek, és a sátor egy része. A másikon az előadás többi
szereplője.
H2... Nem tudnám megmagyarázni, hogy mi van. Nem is kell. Jó volt. Nagyon jó. (Rába Roli meg aztán... )
Szintén maradandó élmény volt Háy János beszélgetése Bérczessel Pulán, és nem csak azért mert nagyon sokat nevettünk közben, hanem mert sikerált ez élmény hatására belefogni egy könyvbe, ami igazán maradandónak igérkezik. (A bogyósgyümölcskertész-fia). (Egyébként a beszélgetésből ezen az oldalon is olvashatok részletet.)
Persze jártunk még jó pár programon, de idén nekem ez volt a leg...
Bár idén van olyan is, hogy leghosszabb ideig várni buszra, ami rekord két óra... az mondjuk nem jó, de majd elfelejtjük, és jövőre újra felzsúfolódunk a Csigabuszra.
Ui.1.: Merem remélni, hogy a linkek működnek!
Ui.2.: Nagyon irígylek minden olyan személyt, aki már látta a Kontrollt. Nekem csak előzetesekhez volt szerencsém, de amit láttam nagyon megfogott.