Bár ez némileg off, mert régen történt, de mikor 15 éves voltam, az egy évvel azelőtt "disszidált" legjobb barátnőm családja (1964-et írtunk akkor) meghívott Bécsbe. No akkor volt az a bizonyos "orkánkabát" korszak, mindenki orkánkabátot vásárolt. Akkortájt rengeteg magyar nyitott kinn üzletet (magam sem tudom hogyan), és afféle összeesküvés-szigetek voltak ezek, a Máriahilferstrasszén, ahol szabadon lehetett szidni a rendszert. Akkoriban az orkánkabát meg az olcsó Cornavin óra volt a menő.
Később a 70-es évek táján a Milka csoki meg a Fa szappan, meg a Lego,
89-ben meg ugye a Gorenje meg a video - bevallom mi is akkor vettük meg az első videónkat, bár félhalott nagymamát nem vittünk magunkkal.
No mindhárom alkalommal azt tapasztaltam, hogy a magyarok állandóan azt hitték, hogy itt úgysem érti senki mit beszélnek, és emiatt egyrészt nagyon hangosak voltak, másrészt szabadon káromkodtak. Különösen a két utóbbi alkalommal volt az, hogy szinte több volt a "bevásárló magyar" mint a bennszülött osztrák a Grabenen meg a M.hilferstrassén, és mindegyik rohadtul idétlenül viselkedett...