Jo Tunder Creative Commons License 2003.08.06 0 0 878
dear HT,

Én azért valamivel konzervatívabb vagyok.
Mindazonáltal
szeretném, ha a homoszexuálisokat nem érné Magyarországon méltánytalanság. Azt nem tartom kirívóan nagy méltánytalanságnak, hogy nem köthetnek polgári házasságot. Azt ha egyáltalán nem ismernék el az életközösségüket már teljesen elfogadhatatlan méltánytalanságnak tartanám. Erről viszont nincs szó. A jelenlegi helyzetet inkább tartom méltánytalannak mint méltányosnak.

Felesleges konfliktust nem szabad vállalni. Én azt szeretném, ha az MSZP-SZDSZ és a FIDESZ-MDF között olyan lenne a viszony, hogy egy ilyen jellegű törvény bipartisan (kétpárti, pártfüggetlen) lenne. Egy kormánypárti és egy ellenzéki terjesztené be együtt. Ma ezt mindkét politikai erő elveti. Magát az együttműködést. Csak a totális kampf elfogadható. Namost elvárjuk a társadalomtól, hogy képes legyen nagyon komoly berögződöttségeket, előitéleteket teljes mértékben feladni, de nem várjuk el a törvényhozóktól, hogy a hon javára képesek legyenek a piti hülye gyűlölködéseiket félretenni ?

Csak konszenzust tudok elfogadni ebben a kérdésben, csak azt tudom elfogadni amire Medgyessy Péter is, és Orbán Viktor is rábólint. Vannak más ügyek, de alapvető ügyekben konszenzust kell elérni, valamilyen szinten, de el kell érni.

Előzmény: HitetlenTamaska (873)