darius Creative Commons License 2003.08.05 0 0 493
Üdv mindenkinek!
Most jöttem haza két hét Sartiból, hát azt hiszem aki ezt a topicot olvassa az tudja, hogy miért lennék még mindig ott szívesebben. Újat már nem tudok írni, hisz már mindent leírtatok Sartiról. Egy éttermet ajánlok mindenki szíves figyelmébe. Igaz, hogy ez nem Sartiban van, hanem attól kb. 8-9 km-re, ezért inkább az autósoknak, esetleg mopedosoknak ajánlott. Az étterem Sikia tengerparti részén található. Sartiból elindulva a félsziget csücske felé, kis idő múlva lesz a Sikiai bekötő út jobbra, itt tovább kell menni egy kicsit majd balra lesz egy út Sikia beach felé itt kell bemenni és addig menni még az út kétfelé nem ágazik, na itt jobbra kell tartani, egy nagyon hirtelen emelkedő következik, majd ugyan ilyen lejtő. Itt találunk egy kis öblöt és egy éttermet, de ez még nem a mi éttermünk. Tovább kell menni megint lesz egy emelkedő és lejtő konbináció és már megis érkeztünk. Itt is egy kis öböl található, csak itt három étterem van. Amit én nagyon tudok ajánlani mindenkinek az az első a neve "5 steps in the sand" remélem jól írtam az angol nem az erősségem. Egyébként már a főút mellet is kivan táblázva. Egy kicsit drágább mint a Sartiban lévő éttermek nagy része, de szerintem megéri. Aki szereti a tengeri herkentyüket annak ajánlom, hogy próbálja ki. Kérjetek magyar nyelvű étlapot, van egy kezdetleges, de használható. Minket először görög ismerősök vittek oda és ők kérték az ételeket, aztán utánna már önállóan mentünk. Az étlapon nem szerepel egy úgynevezett "ortef" tál ami főleg előételekből áll, de szerintem símán elmegy főételnek is. Mi négyszemélyre kértük, de négyen nem nagyon bírtunk vele. A négyszemélyes tál 30 euróba került, Több fajta saláta, hal, polip, tengeri fű, rák, stb. van rajta és nagyon finom. Mmmmmm összefutott a nyál a számban, ezért mostmár megyek kajálni. Mindenkinek jó étvágyat és jó nyaralást. Éljen Sarti!!!