Pumuckly
2003.08.04
|
|
0 0
616
|
Sziasztok!
Csatlakozok én is a forumhoz!
Június vége óta nekem is van egy pasztelkék, 4 ajtós, 1.4SX V16 Kalózom. 3millába került + MP3-as rádió és csak a metálfény árát sikerült lealkudni. Alapból benne volt a ködfényszóró, hátsó el.ablakemelő, kp.i zár, állítható magasságú ülés + kormányoszlop.
A 2. héten már vihettük is az első átnézésre 1500 km után. Persze semmi hiba nem volt. Még a motor hangját sem lehetett hallani. Azóta már 5000 km felett jár a számláló.
Amit észrevettem, hogy egy kicsit felhangosodott a motor. Erről kérdeztem az utasokat is, de nekik nem tűnt hangosabbnak. Lehet, hogy csak én szoktam hozzá. A fogyasztás is elég baráti: 7.4 l / 100 km. Persze légkondi állandóan megy és a fordulatszám sem túl alacsony. 160 felett egy kicsit elkezd remegni és még nem sikerült kideríteni, mitől lehet. Az oldalszelet és az emelkedőket valóban nem jól tűri. Lada 1500s után tényleg kicsit "öreguras"-nak tűnik, de ezen is lehet segíteni, ha 3000 feletti fordulaton járatja az ember.
Most 7végén megpróbálom elérni légkondi nélkül, max. 110 km/h-val az eddig legjobbnak tűnő 5.92-es fogyasztást.
A hátsó öveket próbáltátok már bekapcsolni? Nekem először furcsa volt, hogy kereszbe kell kötögetni az öveket. De gondolom azért találták így ki, hogy a nagyobb emberek is kényelmesebben elférjenek. Olvastam valahol, hogy bal oldalt elöl van egy parkolójegy tartó. Lehet, hogy ez megegyezik az ajtón lévő feltöltős kártyáknak elhelyezett nyílással? |
|