JozsBiker
2003.08.04
|
|
0 0
222
|
Halli !
1, Nyitva van. www.raj.sk
2, Sima tanúkkal írt meghatalmazás szerintem elég.
3, Dedinky és környéke
Szerencsésen visszaértünk. Írok pár dolgot, hátha valakinek lesz benne hasznos infó.
07.27. -én (vasárnap) délután érkeztünk meg a Dedinky tóhoz. Akkor még csoda klassz idő volt szerencsére, ígyhát a kempingezést választottuk. 1autó-1sátor-2személy= 140Sk . Elég sokan voltak a kempingben, pedig vasárnap délután volt ugye, gondolom péntek v. szombati napokon igencsak nyomasztó lehet a létszám. A szolgáltatástól nem voltunk hanyattesve, 3 WC volt, meg 2 hideg vizes csap, mindez világítás nélkül. Alternatív megoldás a tó, amit ki is használtunk :-). Estefelé elindultunk körbesétálni a tavat, ahogy azt itt valaki javasolta. Nohát az nemigen megy, nem vezet körbe útvonal. De legalább maradt idő legurítani néhány sört :-).
07.28. -án (hétfő) reggel a sátorból kikukkantva festői szépségű látvány fogadott. A gyönyörködés után gyors fürdés a tóban, aztán csomagolás, irány a Dobsinai jégbarlang. A zárt ajtók előtti rövid értetlenkedés után rájöttünk: hétfő szünnap. Így jár az, aki nem tájékozódik idejében :-(. Vissza az autóhoz, irány Cingov. Közben az idő egyre komorabb lett, egyre közelebb villámlott, majd eleredt az eső. Az erdei út így talán még izgibb volt. Cingovban a parkolóban egy gyors knédli zaba, majd indulás a Tamás kilátóhoz (sárga út). Sajnos sokat levont az élmény szépségéből az újra és újra eleredő eső, a pára miatt pedig a tájnak csak egy részét láttuk. De a sziklapárkány így is felejthetetlen élményt nyújtott. Egyébként viszonylag kevesen voltak, gondolom az eső miatt. Aztán vissza a kék v. zöld útvonalon, ez akkor sem volt egyértelmű, valahogy a borús időben a térkép fölé hajolva nem különülnek el olyan jól a színek. Node végülis sikeresen megérkeztünk (beestünk:-) a parkolóba.
Az egyhetes kirándulásunk többi része itt már offtopic, Poprádon szálltunk meg és a Magas-Tátra nevezetesebb helyein áztunk, aztán 2 kellemes napot még Zakopáne környékén is eltöltöttünk. Összességében jól éreztük magunkat, bár esőből lehetett volna kevesebb. Valószínűleg nem ez volt az utolsó utam a Szlovák Paradicsomba :-)
Jozs
|
Előzmény: baluzoli (139)
|
|