baleethemad Creative Commons License 2003.08.03 0 0 124
2001 november óta van Primerám. Még az előző generáció frissített modelljét fogtam ki. Választhattam volna az újat is, de jobban tetszett a régi. Másfél év alatt 38 ezer km-t tettem bele, ez idő alatt 1 kellemetlen probléma volt. Egyszerűen nem akart elindulni az autó. Elvontatták, adtak csereautót. Kiderült, hogy a főtengely helyzetérzékelő elektornikája mondta fel a szolgálatot. Egy apró csipet cseréltek és kész is volt. Egyébként csak jót tudok írni a modellről. Remekül fekszi az utat. Nagyon gyorsan lehűti az utasteret a légkondi. ABS-t kétszer teszteltem autóstársak hibájából. Remekül működött. Egyetlen gond a magas fogyasztás 1.6-os 109 lovas motorral 10 litert eszik.

Az új Primera 2 literese magasabb, nehezebb, erősebb gép, mint az enyém. Nem akarlak lebeszélni a típusról, de jó, ha tudod, hogy a Primerák értékvesztése kicsit magasabb az átlagosnál. Így lehet, például, hogy az enyém 4,8 millióba került, de most csak 3,4-3,5 milliót ér.
Nem tudom, milyen felszereltséggel nézted ki a Primerát. 5,6 és 8 millió között vannak a 2 literes motorral szerelt autók.
Ha nem ragaszkodsz új autóhoz, ajánlom, hogy nézz szét a használtautó-piacon. Nagyon jó áron találsz 2 literes, full extrás 1-2 éves Primerát.

Egyébként 5,6-6,5 millió közötti árban már rengeteg jó autót lehet kapni. Pl. Mazda 6 CDH TE 5,85 millió (120 lovas dízel). Nissan dízelt nem ajánlom, egyik Primera 2.2 TD tulajdonos elmondása szerint lassú.

Előzmény: SantI (123)