fintorgó Creative Commons License 2003.08.01 0 0 368
Írom már azt a receficét. :))

Padlizsános tészta saját kútfőből.

Lekapok egy (vagy két kisebb) szép kb. félkilós padlizsánt és ugyanakkor egy csokor vadmajorannát meg egy paradicsomot, evvel beiszkolok a konyhába, mert ott ugyi elviselhetőbb a hőmérséklet.
3-4 szép gerezd fokhagymát kis kockázva olivaolajon megpirongatok, erre jön a paradicsom kockázva, só, kis levet enged, majd a padlizsán szintén kockázva (nem hámozom meg, csak mosom, azt is csak a sárfelverődés miatt. BIÓÓÓÓ!)
Ezek így együtt fedő alatt elsündörögnek kicsit, aztán bele a vadmajorannát, kis bors, még só, ha kell és a végén beleforgatok (szárazon negyed kilo) kifőtt spagettit. Átforrósítom és mehet a tányérra! Ott még kis piros arannyal ízesítem, de csak magamnak, mert a többiek nem szeretik a csípőset.

Borsika talált, de citromfű minden mennyiségben és kiirthatatlanul, cékla nincs, az is padlizsán. :))

Előzmény: outdownS (367)