"de a velemeny szabad, nem csak a tied meg az enyem, hanem usztics matyase is."
Nem is az a gondom vele, hogy elmondja a véleményét. Csupán nem szeretem a minősítgetést.
Tudniillik Szelíd álnevű topictársunk "őrjöngésről" beszélt. Én erre szelíden megjegyeztem, hogy a másik oldalról szoktam hallani a legagresszívebb meleg aktivista "szóvivők" (tudnám ki bízta meg ezek egyikét-másikát, mert én biztos nem) megnyilvánulásainál jóval támadóbb hangú kijelentéseket is, lásd a fent említett közszereplőt.
Hozzászólásomból az volt kiérezhető, hogy az Usztics beszédét én őrjöngésnek minősítem. Nos, szó szerint nem mondtam ezt, de végül is tökmindegy. Nem, a szó Értelmező Kéziszótárban szereplő értelme szerint valószínűleg tényleg nem volt őrjöngés, amit tett. Mindenesetre nagy nyilvánosság előtt állított nem bizonyított, vagy éppen megállapodás szerint nem igaz dolgokat (homoszexualitás gyógyíthatósága ill. betegség mivolta), sértegetett embereket, szembefordult a jóízléssel és az őt megszólaltató médium, a HírTV deklarált szellemiségével (tudom, ez utóbbival nincs egyedül). Nem, ez szótárilag talán nem őrjöngés. Mindenesetre eléggé közel áll hozzá. Úgyhogy tisztelettel kérem Dion kartácsnőt, hogy előbb a saját szomszédságában nézzen szét, ha őrjöngésre kíváncsi.
Ui.: Véleményem szerint az Egyesült Államok elnökének véleménye sem vág különösebben a meleg polgári kör témájába. És elöljáróban megjegyzem: nem tartom valószínűnek azt sem, hogy a kubai 1524. sz. postahivatal hivatalvezetőjének, a zimbabwei Unga-Ulu törzs varázslójának, esetleg Szaddám Husszein fiainak különösebb közük lenne a témához. Félreértés ne essék, az ő véleményüket is tiszteletben tartom, de ez még nem jelenti azt, hogy tele kell kopipésztelni velük a topicot. Ha annyira el akarják mondani, regisztráljanak nicket, ingyen van.