OutdownS!Nem drága 600Ft körül van egy olyan kertészeti(zöld színű tölcsér)csapadékmérő és elég pontos,az a vélemény,hogy 10mm-enként 1mm-t csal -+ba,de általában +ba.Nekem is volt olyan,sőt kettő is!:)Sőt nem is, három és direkt leelenőriztam,hogy hogy mérnek és igen ott volt az 1mm,de attól függetlenül jók azok,csak 2már széttört,mert télen is kinnthgaytam,hogya havat is tudjam mérni.Nekem már hivatalos bádog hengeres szürke színű csapadékmérőm van.Ez halál pontos,de meg is volt az ára(14.000Ft)és alig találtam ilyen úgy hoztak Budapestről nekem.
Ja és én mindig fenntvagyok az interneten,meg bevan lapcsolva a számítógép akármilyen zivatar legyen,nem hagyhatom ki,és hogy az internet is menjen a géppel együtt anélkül,hogy tényleg veszélyes lenne,erre találták ki a szünetmentes tápegységet és így megy a gép áram nélkül is,ez áramszünet esetén hasznos,meg ha netalántán villámlás érne akkor nem menne tönkre velem együtt,mert nincs a hálózati feszültségbe bedugva.Mert volt már ilyen élményem úgy ahogy írta Onobody azt a sort,ugyanis kollégiumba vagyok Szentesen és hallom zivatar volt itthon 14mm esett(április).Pénteken jövök haza és az összes biztosíték lennt, a tv képcsője kámpec,a számítógép monitora kámpó,meg a videonak is vége volt.De más kár nem történt.Bevágott a közeli villanyoszlopba és így terjedt át a közeli házakra nemcsak hozzám.50m-en belül volt és nem voltam itthon,bár nem hiányzott volna éppen számítógépezés közbe,és akkor gyűjtöttem erre a tápra ami magyarul végülis csak egy akkumlátor semmi más,és 1-2h-ig viszi a gépet,persze vannak olyanok amik 1napig is vinnék,de még ez is drága volt.Így ha közel vannak a villámok kihúzok mindent a házba csak ez a gép megy és ha mégközelebb van és látom a veszélyességet akkor ezt a gépet is kihúzom és jövök a szünetmentes táppal.Ja és még egy nagyon nagy dologért jó ez,ugyanis én dörgéseket szoktam felvenni,megörökítem a jobb zivatarokat és ugye elég 1s-es áramszünet és máris kikapcsolt a gép és minden nem mentett adat elvész.Meg is jártam már párszor,de ha ilyen rövid ideig van áramszünet(meg persze lehet tovább is) tehát ami éppen csak kikapcsolná a gépet akkor egyből a szünetmentes tápra vált át és mintha misem történt volna.Mert sajnos itt nálam,nem kell hogy közel legyen a zivatar, van,hogy még a dörgést is alig hallom és máris elmegy az ártam,ráadásul ilyen 1s-ekre,legalább 5percig elmenne,de csak szórakozik.És ha elmegy az áram megy tovább a gép 1.5-2h-t is teljesítmény csökkenés nélkül.Bocs a nem ide illő témáért.