andocs Creative Commons License 2003.07.31 0 0 483
Mint említettem vasárnap jöttünk haza és nagyon jól éreztük magunkat. Kifelé 21 óra alatt kiértünk, ami rekord. Nagyon jó volt, hogy sok információval rendelkeztünk előzetesen. Ezzel kapcsolatosan: Összedobtam otthon egy kis utikönyvet, illetve a párom kicsinosította a Sarti térképet. Tudtok valamit Imhotephről? Ha neki elküldöm fel tudja rakni az oldalra? Tervezem, hogy kibővítem a kint tapasztaltakkal, de mivel ki tudja mikor leszek vele kész, addig is elküldeném, hátha tudja valaki használni.

További infok a most indulóknak:
- vigyetek aprót WC-re az útra, 20-50 centeseket, 1 euróst, mert kell.
- A Stelistában voltunk és kellemes meglepetés volt, hogy volt az apartmanban ventillátor és szúnyogháló.
- Zöldséget ne boltba vegyetek, hanem teherautóról, ami vagy délelőttönként járja a falut, vagy este 1/2 10 körül árul a parkolónál.
- Kóstoljátok meg a banánlevet, szerintem isteni! :)
- A falu újabb végén az Apollón hotellel szemben van egy bolt, ott a legolcsóbb a szupermarketek közül a zöldség, ha teherautóról nem kaptok.

A fakultatív kirándulásokról:
Elég sok kiránduláson voltunk.
Meteorák gyönyörű volt, de a térd alá érő nadrágot és a szoknyát nagyon komolyan veszik és nem igaz, hogy a kolostorban kisegítenek, mert csak a nőknek adnak hosszú szoknyát, a férfiaknak semmit. (A párom majdnem kint ragadt, végül egy kicsit lejjebb tolta a nadrágját, hogy térd alá érjen. Izgalmas volt:)

Thesszaloniki is nagyon jó, strapabíró cipő kell hozzá. Még itthon vettünk egy Halkidiki térképet, amiben volt Thesszeloniki melléklet, így sok minden láttunk, nagyon élveztük a felfedezést. A bazárban tényleg érdemes vásárolni, sikerült 18 euróra lealkudnunk egy nagy kagylót, ami sokkal drágább lett volna Sartiban.

Toroneosi hajózáson is voltunk, ez is nagyon jól sikerült. kulturálisan nem sokat ad, de a hajózás és a nyílt vizi fürdőzés élménye miatt megéri.

Narancspart hajókiránndulás - na ez nem jött be. A hajó nem a parton köt ki, úgy kellett kiúszni, ráadásul a part sem a narancspart volt, csak egy közönséges, nem is különösen szép öböl. Idegenvezető nem jött velünk, így azt sem tudtunk, merre kellene elindulnunk. Indulás előtt az idegenvezető azt mondta ne vigyünk napernyőt, erre a hajóról csónakkal kiszállították a csomagokat, akár vihettünk is volt. Szóval ezt csak busszal/motorral/kocsival ajánlom.