deus Creative Commons License 2003.07.31 0 0 45
Áthoztam a Tudakozópanasz topikból az alábbi röffömet, bocs, hogy ilyen hosszú...

Elemeztem a riportot, kételyeim vannak...

Nektek is feltűnt, hogy a beszélgetés során nem hangoztt el semmi konkrét utalás az mp3-ra, egyetlen sort se idéztek belőle?
Gönczi csak beszélgetett a dologról Gizanyanyával, holott az lett volna a logikus, ha végigveszik az egészet, kitérve arra, hogy a felvétel a PANASZirodával folytatott beszélgetést rögzítette, ahol az agresszív hangem indokolatlan volt.

Ez több furcsaságra is rávezet:

1. TRÁGÁRSÁGOK

Gizanyanya azt mondja, hogy a felvétel VÉGÉN elhangzó mocskolódás biztosan nem az övé.
De a legtrágárabb szövegek a felvétel BELSEJÉBEN vannak.
Azokat vállalja??

Aztán Gizanyanya arról beszél, hogy "hát ha elküldöm a p*ba, az egy jó enyhe csunya beszéd".
SEHOL nincs a szövegben, hogy "menj a picsába"
Sokféle trágárság van, de EZ NEM HANGZIK EL!

Elhangzik (sorrendben):
(ezeket _a riport szerint_ a bűbájos, tüneményes, szeretnivaló, kedves, kulturált Giza nevű hölgy mondta):

"Hogy az Isten basszon meg téged a seggednél fogva"
"De van, de van, az anyád picsáját"
"te disznó"
"te szemét szar, hogy az Isten basszon meg"
"te büdös szemét"
"te senki"
"énvelem nagyon kibaszott"
"uram, uram, a kurva életbe már!"
"az isten bassza meg"
"nem az apád faszát"
"te ilyen buzi lehetsz, a faszom..."
"te szemét"
"te hülye szar, te hülye senki, te hülye Lófasz Jóska"
"te büdös szemét"
"nyald ki a valagamat, te hülye Lófasz Jóska, senki"

Mivel nem tértek ki ezekre (a riport SORÁN nem játszották le a felvételt, csak belevágták), ebből erősen gyanús, hogy Gizanyanya vagy az összeset elmondta (de akkor hazudik, és nem vállalja), vagy egyiket se mondta el.

2. KÖVETKEZETLENSÉGEK

Gizanyanya a riportban azt állítja, hogy a férfiaknak kijáró "Uram" megszólítás bosszantotta fel, és ezért (is) volt trágár.

Holott:
A panaszirodás srác több ízben is uram-nak szólítja, és arra nem mindig reagál dühösen.
Pl.:
"mi is magnóra vesszük, higgye el, uram"
"nhehemmbaj!" - feleli a Baromarcu, és nem akad fenn a megszólításon!

Az "Uram, uram" NEM a megszólítás miatt ilyen dühödt, hanem azért, mert idegesíti a Baromarcut, hogy az ügyeletes belevág a szávba, ezért folytatja úgy, hogy "...várd meg, amit mondok, ne uramozzál itt nekem".
Ha a férfi megszólítás zavarta volna, akkor nem így folytatta volna, hanem pl. "...ne szólíts uramnak!" vagy ilyesmi.

3. NYITOTT KÉRDÉSEK

NEM beszéltek arról, hogy ez a "bűbáj, tüneményes, azonnalbeleszerettem" néni -- ha tényleg ő volt -- ugyan miért beszélt a PANASZIRODÁS ügyeletessel mocskos és ÉRTELMETLEN módon, úgy, ahogy csak egy tajtrészeg vagy debil ember beszél?

A trágárságok csak az egyik fele, bár értelmes ember OK NÉLKÜL így nem beszél, a panaszirodás srác tök normálisan beszélt, a telefonáló őt provokálta.

DE:
Miért nem kérdezett rá az a MÁLÉ GÖNCZI a konkrét szövegekre, hogy azokat MIÉRT mondta Gizanyanya???
Pl.:

-- Van nálatok hanyas!
-- Be is kellett volna jelentkeznie
-- Én nem tudom, hogy mire fizetek rá, csak azt nem tudom, maguk mire fizetnek rá
-- Ne magázz!
-- De ha én csoportvezetővel akarok beszélni, akkor miért alszik a csportvezető?

Épeszű ember ilyesmit nem mond.
Ezeknek a szövegeknek semmi értelme, még az adott kontextusban sem.
Jót röhögök rajtuk mindig, oké.

De ha Gizanyanya azt mondja, hogy vállalja a dolgot ("Tudod mit? Vállalom ezt a beszélgetést!"), akkor miért nem adott ezekre magyarázatot?