A végleges adatok eddig,mert még mindig várható csapadék,jó lett az előrejelzés,hogy megáll a front és behullámzik.
Szóval Kecskemét:76mm(a híradóban is mutatják)
Újszász:68.8mm
Kazár(Nógrád megye):80mm eddig
Szeged:34mm(nálam)ugyanis Szeged másik végén Újszegeden 20mm esett "csak"ahol eddig mindig több volt.Jó az is,de most végre nálam volt több eső Szegeden belül,mert azért érdekes,hogy 2 napja szidtam itt mindent a frontokat,azt,hogy Szegeden belül messze nálam esik az eső,és szépen kaptam a fejemre!:))Minden ellentétesen alakult ahogy 2napja leírtam!!:)))Innentől márcsak szidni fogom az időjárást jól lehordom és máris átáll normális hozzáálásra,ugyanis az se jött be,hogy legyengül,az se hogy csak ny Mo-n ad csapadékot Magyarlibánál,meg Sopronnál,az se hogy Gyulánál erősödik és elhagyja az országot,az se jött be hogy nálam esik a kevesebb Szegeden,az se hogy feloszlik mire ideér!!Úgyhogy ez aztán az előrejelzés az én részemről!!:)))Ezt szeretem az időjárásban,hogy kiszámíthatatlan és még mit tartogathat ez a miniciklon ugyanis egy kicsi ciklon alakult így ki a végére,most igaz kilépett az országból,most Szlovákiánál van,meg Miskolcnál,de visszakanyarodik újra,mert levágja az ény-t áramlás és megint esni fog!:))És akkor a keletkezést még bele se számítottuk.
De attól függetlenül a radar nagyon hiányzik,ha az lenne akkor már előre megmondtam volna,hogy mi várható így csak a vakvilágba tapogatóztam,mert a villámtérképre se lehet hagyatkozni,mert az se pontos a felbontása miatt,de ezt hagyjuk.Sőt most is Újszászon ahogy leesett ez a majd 70mm,szinte nem is észleltek onnan zivatartevékenységet!!!Itt nálam meg tele volt villámlással és dörgéssel az éjszaka és mégse esett 70mm,tehát a radar kellene.