Szerintem a dolog azért egy kicsit árnyaltabb. Jómagam is fel vagyok háborodva azon, amit művelnek, viszont már a "naivitásom" sem a régi, mert klasszikus filmből idézve, "egy brancs maguk, ne is tagadják!". Azt gondolom, hogy a mostani helyzetért a mostani és az előző kormány is felelős. Sajnos a mai magyar politikusok óvodás szinten vannak. Jó lenne egy ilyen rövidfilmet csinálni, amiben egyrészt a parlamenti anyázások, másrészt egy óvodáscsoport életképei szerepelnének, szerintem sokan megdöbbennének. Szvsz a gazdaság, az ipar, szóval az egész hóbelebanc nem tud 4 évente ide-oda mozogni, mert van egy nagy adag tehetetlensége, azaz ahová ma eljutott, az nem 1 éve kezdődött. Megvallom őszintén, hogy baromira unom már az egymásra mutogatást, a sárdobálást és - bár lehet, hogy utópia - de olyan felelős embereket szeretnék az ország élén látni, akik képesek arra, hogy egymás iránt érzett ellenszenvüket legyőzve értünk, az ország érdekeiért melózzanak. Sajnos nagyon kellene gondolkozni, hogy ma tudjak ilyen embert mondani. Szívesen adózok, de nem 5-szörösen, hanem a normális, elviselhető mértékig!
Sőt azt is leszarom, hogy 2008-ban, vagy 2010-ben lesz euró, de nem akarok 2004-ben éhenhalni és nyomorogni, hogy majd milyen jó lesz, mert 2008-ban már euro lesz. Egyébkéntis, ha az egyes országok gazdasági (GDP, életszínvonal) görbéit egy kicsit matematikai szemmel nézzük, akkor a különbségek akkorák, hogy néhány év ide, vagy oda nagyon keveset nyom a latba és sokkal fontosabb, hogy ne nyomor mosollyal és kötelező lelkesedéssel lépjünk be a zeurozónába'.