bogyó Creative Commons License 2003.07.29 0 0 18
Hogy honnan nyúltak? Előszőr a beatzene nagyjaitól, azután Pink Floyd, Supertamp; később, mint valaki írta, Uriah Heep, Yes (na nem a technikát :-), és a többi szoft prog-rock.

Szerintem is pocsék zenészek, főleg a Benkő, na az valami borzalmas ripők fasz, a gitáros meg egyazegybe nyúlta David Gilmourt, (pl. a Csillagok útján szólói...), mondjuk nem rosszul. Az biztos, hogy a tévében látott 90-es évekbeli koncerteken borzalmas volt, de legutóbb a Pink Floyd is mankózenészekkel játszott, egyedül Gilmour hozta a formáját. Kóbor hangja egyedi, egy rockzenekarba ilyen csávó kell, énekelni úgyis megtanul a 3.-4. lemezre :-). Szóval szerintem Kóbor tényleg nem rossz, csak ripacs. A többi zenész meg olyan becsületes mesterember, szerintem.

Viszont: az Omegának van hangulata. Olyan, amilyen, de képeket tud elédvarázsolni, és ez nagy szó. Ezt szerintem se elfelejteni, se alábecsülni nem szabad. A mostani igényesebb jazz-pop-rock sztárok (Charlie, Cserháti, Roy és Ádám, ésatöbbi) mind azért felejtődnek el, mert a zeneszerzők (László Attila, Lerch István, stb.) túl jól tudják a szakmájukat, és elfelejtették azt, hogy a zene el kell varázsoljon. Ezt tudta a maga szintjén az Omega. Mondjuk azért mostanában már nem hallgatom :-)