taramiram
2003.07.28
|
|
0 0
353
|
Írok egy zöldbabos receptet.
Temesvári setésszelet:
Kb. 1 kg zöldbabot megfőzök sós vízben. 8 szelet kiklopfolt sertésszeletet besózok, lisztben megforgatok és forró olajban mindkét oldalát megsütöm. A maradék olajat leszűröm, benne megdinsztelelek 1 fej apróra vágott vöröshagymát, fölengedem a főtt zöldbab levével. Belenyomok 1 evőkanálnyi piros aranyat, majd az átsütött húsokat beleteszem és puhára főzöm ebben a lében. Nyomok bele pár gerezd fokhagymát, beleöntöm az olajból visszamaradt kis égett izét. Mikor a hús puha, teszek még bele vagy 2-3 dl tejfölt, összeforralom, végül hozzáadom a babot. Kis párolt rizs elmegy hozzá, mert magában tömény.
A lecsót OutdownS szerint csinálom, de a szalonnát nem szedem ki, sőt olajat sem teszek alá, csak ami a szalonnából kisül, azon készül. Kis tarhonyát szoktam hozzá pirítani, csak úgy mellé, nem belefőzni. A paradicsomot a végén teszem bele, mikor már jól átsült a paprika. Keveset és hámozva. Ropogós, kemény héjú kenyérrel egyszer-egyszer elmegy. És a régi lecsókolbász is jó volt bele.
A paprikát pedig szigorúan karikára vágom. Ez is lényeges lecsókérdés. |
|