Sziasztok!
Van egy problémám, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan az Ebay-hez, de az itt megfordulók gyakran használnak bankkártyát netes fizetéshez és talán segíteni is tudnak nekem.
A történet röviden: egy német online webshop-ból rendeltem egy műszaki cikket, OTP VISA-Classic domborkártyával fizettem érte. Az eszköz meg is érkezett rendben, de sajnos kicsomagolás után kiderült, hogy működésképtelen, valószínűleg gyári hibás. A garanciális csere körül bonyodalmak támadtak; annak ellenére, hogy a webshop honlapján azt írják, hogy csere esetén ők állják a postaköltséget, illetve erre a törvény is kötelezi őket, nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy a tulaj velem akarja megfizettni a csere mindkét irányú postaköltségét, ami több mint 40 euró.
Én úgy döntöttem, hogy nem fog belőlem hülyét csinálni, teszek az egészre és a kártyámról levett összeget töröltetem a bankkal (chargeback).
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell egy ilyen chargeback műveletet elindítani az OTP-nél, illetve milyen tapasztalatok vannak hasonló ügyekben.
Előre is köszi a segítséget,
Andrew