jetta19TDi Creative Commons License 2003.07.28 0 0 90
Sziasztok

A topic címéből kiindulva azt vártam, hogy lesz egy két hasznos info az opel dieselekről...

Nekem nem volt soha diesel opelem de egy párban ültem már. Tapasztalatok:

Kadett '86 1,6d
Erő nuku, gyorsulás nincs (hátszél+lejtő előny) cserébe 5l alatt fogyasztott egy Bp-Szeged-Bp úton. A motorban 250ekm+ volt. A tulajdonos elmondása szerint generál nélkül.

Astra '93 1,7d
Az olajfaló. 160ekm szervízkönyves példány. 1000km/3l olajat evett, de a fogyasztása sosem haladta meg a 6 lityit. Autópályán emelkedőn 130-ról akár 80-ig is képes erő hiányában visszaesni. Előzni csak komoly előkészületekkel lehet.

Astra Car. '96 1,7TD
Taxi. 140ekm végig szervizelt darab. Fogyasztása 6 körül, de városban becsúszott a hajtójának már 8,5l is. Rohad. De nagyon.

Astra '97 1,7TDS
Belgiumi import, a tds az valami plusz lőerőket jelentene, de nekem nem tűnt fel. Viszont jellegzetessége, hogy 3000 alatt nem húz. Furcsa egy dízeltől. 3000 ford fölött viszont megindul. Autópályán Polgár-Bp úton simán tartottam vele a 160-at. Emelkedőn a víz melegedni kezdett, ezért inkább visszavettem a tempóból. Fogyi: 5l és 8l között.

Na én kb. ennyit tudok az Opel dieselekről.

Na meg még annyit, hogy az Omegába a 2,3TD-t ajánlatos jó messzire elkerülni. (Forrás: Schillernél egyik szerelő)

Üdv Mindenkinek!