aszora Creative Commons License 2003.07.27 0 0 372
Kedves Merremeddig,

"Mi ez a lekezelés, hogy "eltartjuk" a mozgáskorlátozottakat?! Nem szégyelled magad?!"

Itt természetesen általánosságban beszéltem, persze van olyan is a képes dolgozni, sajnos sok olyan is van, aki erre teljesen képtelen, itt rájuk gondoltam.

"Ez egy éktelen nagy baromság, már ne haragudj:"

A homoszexualitás és a pedofília véleményem szerint közös abban, hogy a normálistól eltérő "szexuális orientáció", csak a "vágy titokzatos tárgya" más. Természetesen van a kettő között különbség. Csak a rendellenesség jellege ugyanaz.

"ostoba, vagy hülye, vagy provokál"

"csínján ezzel a beképzelt arroganciával" :-)

"A korrekt tudományos vélemény ma azt mondja, hogy a szexuális orientáció multifaktoriális, azaz genetikus adottságok bázisán, a méhen belüli hormonális hatásoktól befolyásoltan alakul ki, a szociális tanulás útján... Mindenesetre egyetlen elmélet ezer százalékosan kizárható: mégpedig az, hogy a homoszexualitás megrontással vagy propagandával terjeszthető lenne."

Hogy mi a "korrekt tudományos vélemény" azt nem tudom, de ha csak vélemény, akkor nem tudományos. Ha pedig állítás, akkor bizonyítható, vagy cáfolható. A vonatkozó szakirodalmat nyilván sokkal jobban ismered, mint én, de láttam én már olyan pszichológiakönyvet, ahol meg isten nem léte úgymond "tudományosan bizonyított"...
Saját véleményem az, hogy a genetikai alapon soha nem lehet majd megérteni az emberi viselkedést, a pszichológia pedig skizofrén, aminek van előnye is, mert így egy csomó kérdésben mindenki azt hihet, amit akar...

"Nem -- csak, ahogy említettem, különbséget kell tenni az ilyen vagy olyan okból (szükség, kíváncsiság, összezártság stb.) bekövetkező alkalmi homoszexuális kapcsolat, ill. a személyiség mélyén gyökerező, megváltoztathatatlan homoszexuális hajlam között."

Ebben minden bizonnyal igazad van.

"Ismét egy közkeletű, félművelt sztereotípia. :-( Az ókori Athénben normatív volt az, hogy a serdülő fiú és a nevelője (eramenosz és erasztosz) között testi kapcsolat is legyen."

Lehet, hogy ebben is igazad van. Homoszexualitás területén biztosan nem vagyok túlművelt.

"Szerintem pedig a szexuális aberrációk (ide nem értve a homoszexualitást, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete kivett a Betegségek Nemzetközi Osztályozásából, és nem tekinti aberrációnak) és másfajta lelki sérülések mindig is jelen vannak a társadalmakban, csak hol jobban, hol kevésbé tudják ezeket kezelni."

Persze, és a WHO nyilván kivette, mivel a tudomány alapvetően materialista, genomon, hormonon, meg ingerületátvivő anyagonkon kívül nem sokat tud mondani az emberi viselkedésről.
Biztos azt is sokan elhitték, hogy tojást nem szabad enni, mert ugye az is tudományosan bizonyított. Aztán rehabilitálták. Ez az igazi biznisz: kétszer is eladni új tudományos eredményként a nagy semmit...
A tudomány sok kérdéseknél szerintem szereptévesztésben van (bár ők nyilván nem úgy gondolják).

"Az ilyen társadalomban az egészségesek nyűgnek és tehernek érzik a betegeket, és a szerető-gyógyító felkarolás helyett az ítélkezést és az utálkozást választja. Az ilyen társadalom valóban hanyatló, igen."

Úgy látszik nem nézel körül mostanában: éppen az ellenkező irányba haladunk. Lassan a legértékesebb állampolgár a segélyből élő, kendert szívó, homoszexuális priuszos roma. A dolgozó, heteroszexuális, többséghez tartozó állampolgárok jogaival és életkörülményeivel még sosem foglalkoztak annyit, mint bármelyik kisebbségével, pedig szvsz sokszor nekik sincsen jobb dolguk...

"De nem kap! Te mint felelős és az alkotmányosságot tisztelő magyar állampolgár mit teszel annak érdekében, hogy ez az anomália megszűnjék a Magyar Köztársaságban? Mert a "nincs kifogásom" az kevés. Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Ez igaz, rosszul fogalmaztam, én támogatom, hogy mindenki kaphasson lakáshitelt. Miért nem kap, mi tiltja?

"Csakhogy nagyon sok esetben kirúgják a homoszexuális embert a munkahelyéről! Egy barátom iskolatitkárként dolgozott (egy felnőtteket továbbképző iskolában, mielőtt megint előjönnél valamilyen pedofil rögeszmével). Az igazgató véletlenül kutatott a táskájában (mert hogy jogállamban ez normális, ugye), véletlenül beleolvasott a barátom egyik magánlevelébe (mert hogy ez is normális, ugye), amely levélből kiderült, hogy a barátom homoszexuális. Erre az igazgató kirúgta a barátomat, mert hogy ez nem normális, ugye."

Az ember bármilyen okból lehet ellenszenves egy főnöknek. Ez természetesen igazságtalan, de ezzel szerintem nem lehet mit csinálni, engem is rúgtak már ki (nem munkából, hanem iskolából), pedig nem is vagyok homoszexuális, de nem baj akkor más indokkal (nem volt rajtam sapka). Szerintem ilyenkor amúgy is jobb venni a kalapot. Ha akármilyen indokkal valakit kényszerítek, hogy engem dolgoztassson, miközben utál valami miatt, abból vajon mi fog kisülni? Sok furcsaság lehetséges...

"talán néhány munkakörtől eltekintve

Hoznál példát, ésszerű indoklással? "

A "talán" -t azért írtam, mert ebben nem vagyok biztos, át kellene gondolnom. Alapos megfontolás nélkül értelmetlenséget nem szeretek mondani, meg amúgy is könnyű préda lenne neked :-)

"Szeretném, ha felvázolnál valamilyen konkrét stratégiát arra, hogy a társadalom hogyan fogadja el a homoszexuális tagjait úgy, hogy azért "teljesen normálisnak" mégse tekintse őket."

Hát ezt kellene kitalálni, ezért kell a párbeszéd.
Általában nem ezzel a témával foglalkozom szabadidőmben, így nincsenek a fejemben kialakult törvénytervezetek :-)

De mondok egy érdekeset: szerintem jelenleg semmilyen törvény nem különbözteti meg hátrányosan a homoszexuálisokat (ha lenne volna ilyen, valószínűleg alkotmányellenes lenne, és az AB megsemmisítené), a szexuális élet pedig magánügy, így én igazából nem gondolom, hogy a törvényhozás szintjén kéne valamit is lépni, de ha te tudsz olyan jogszabályt, ami téged indokolatlanul hátrányba hoz, idézd.

Egyéb: van aki a punkokat utálja, van aki a romákat, van aki a rendőröket, van aki nőgyűlölő és még sorolhatnám. Törvénnyel sosem lehet kierőszakolni, hogy "szeressük egymást gyerekek". Szerintem a legjobb, ha mindenki megtalálja magának azt a társat, környezet, munkahelyet, stb ahol őt tisztelik, megbecsülik, ill. szeretik. Hidd el, hogy ez messze nem csak a homoszexuálisok problémája...

Előzmény: Merremeddig (346)