Juliusjr
2003.07.25
|
|
0 0
37
|
Én féléve használom a gépemet, amit az USA-ban vásároltam 299 USD-ért.Akkor ez a gép itthon új típus volt és 120 ezer alatt nem nagyon lehetett kapni.Akkoriban, ott ez tünt a legjobb választásnak ár/érték viszonylatban egy kezdőnek.Mai fejjel már más gépet vennék, mert kiismertem (nem ezen a gépen!)a manuális beállítás lehetőségeit.A márkán belül most a DX6340 tűnik jó vételnek.Nagyon gyorsan változnak a gépek és az árak, de nem szabad elfelejteni, hogy a sok szolgáltatásból valójában nagyon keveset használ ki a "családi" fotós.Szerintem ebben a kategóriában nem szabad túl komoly ideológiát gyártani a gépekhez.A kezdő fotós számára később derül ki, hogy sokkal jobban meghatározóak a kényelmi szempontok, mint az elhanyagolható képminőségbeli kölönbségek.
A DX4330-nál maradva, engem sokkal jobban zavar a "lifegő" lencsesapka, mint a nagy nagyításnál látszó képzaj.Ide sorolható még a kis felbontású LCD, ami a képek visszanézésekor történő nagyításánál már nem zavaró.Vagy a már előzőekben említett zavaró zöld led az optikai kereső mellett.
Összességében a gép nagyon szép "házi" képeket tud csinálni, főképpen miután a fotós kitapasztalta a gép tulajdonságait.
Ha most vásárolnék kezdőként először gépet valószínüleg a következők közül választanék:
Kodak DX6340
Nikon CoolPix 3100
Canon PowerShot A70 |
|