_Azzazzello_ Creative Commons License 2003.07.25 0 0 26
Yuntem!

Azt, hogy mi közöd Istenhez, te döntsd el! Ne azt várd, hogy ezt bárki megválaszolja neked.

Egyáltalán mit szánít az, hogy milyen választ kapsz erre a kérdésre? Mi van akkor, ha mondjuk valaki azt mondja: semmi közöd Istenhez! Akkor jobb lesz, vagy egyáltalán változik valami is, vagy bebizonyosodik valami?

Ha te úgy érzed, semmi közöd Istenhez, és az igazságot keresed, akkor nem teszel mást, mint Istent keresed :) Mindegy végül is, hogy minek nevezed (azt is helytálló, amit mondasz, hogy ha Isten mindenben jelen van, akkor mondhatjuk azt is, hogy nincs.. de ezzel sem változik semmi, hiszen ugyanúgy keresel valamiféle igazságot).

Szóval egyszerően a Te esetedben arról van szó szerintem, hogy keresed az igazságot és a bölcsességet (mint akármelyikünk), csak kellemetlen tapasztalataid miatt ezt nem szeretnéd - és nem tudod - azonosítani a Katolikus egyház Istenével. Ha így gondolod, ám legyen. De mivel mindenkinek más az "útja", ne vesd el azt a lehetőséget, hogy valaki a keresztény hitvilág tükrében látja meg azt az igazságot, amit te más utakon keresel.
:)

Előzmény: yuntem (23)