Jaj, de jó, hogy „vagytok” :)
Index-el kellett volna kezdenem, mivel MiniDisk-es információkat gyűjtők. Eddig igazából csak külföldi (jó esetben angol, de inkább japán nyelven) leírásokat találtam. :(
Szóval tényleg találtam 1-2 frankó oldalt még egy FAQ oldalt is. Pl.:
Audio Heat - MiniDiscs FAQs
Mini Disk Community Portal.
A témával még csak most ismerkedek, mivel van egy álmom ( Sony MZ-N910).
Mielőtt megveszem addig szeretnék megtudni róla mindent és még azon is túl ;)) na okés azért az áramkör rajza annyira nem fontos :)
Jó pofa ez az egész kis lemez alak és a benne rejlő lehetőségek és majd a jövő ami szerintem a SONY laboratóriumában már jelen.
Az említett készülék MP3-at, WMA-t és természetesen ATRAC tömörítésű zenefájlokat (.omg) is letud játszani. Szerintem azért ATRAC funkciót fogom használni inkább mivel minőségét tekintve jobbnak tűnik mint az MP3.
Ezt azért is merem ilyen magabiztosan kijelenteni, mert a stúdió technikákban is használják és talán azoknak a hangmérnök bácsiknak lehet hinni.
Hallásra nem érzem a különbséget, az biztos, hogy 192 kbps alatt én nem kódolok MP3-at, de inkább 256. 128 szerintem állat durva, főleg a koncerteknél érezhető mikor a közönség zajong. Minden esetre az ATRAC 292 kbps rátája azért sejtett valamit.
Ja és a tömörítésről itt .
Amúgy még lenne egy kérdésem. Ki találkozott már olyan Winamp pluginnal ami lejátszik .omg (ATRAC) állományt. Jól jönne.
bye
.Csuki