talibe
2003.07.23
|
|
0 0
3732
|
Sziasztok!
Új vagyok itt ezért néhány szót magamról.
2002.11-hóban vettem egy thalia dci-t. 15000km van benne. A kocsival alapvetően elégedett vagyok.
Én elég gyorsan vezetek ahol lehet sztráda 150-160 egyéb út 120-140.
Fogyasztás nyáron 6~6.2 klimával vagy anélkül mindegy, télen 7 liter. (sokaltam, megnézettem, majd elmesélem érdekes történet).
10000km-nél többek ajánlására lecseréltem az olajat MOBIL 5W-40-es full szintetikus olajra, ezt a mutatványt nem a renaultnál csináltattam mert azok azt mondták, hogy 10w-40-es olaj+szürő 17000.- én jobb olajjal gyári szűrővel 12500.- ért megoldottam.
Pécsen vettem a kocsira első sárvédő gumikat 5200.-ért, nem sajnáltam mert azóta eső után sem sáros a kilincs.
Természetessen az én autóm is füstöl, mivel sarkifény metál ezért ez igen bosszantó, megnézettem kaposváron azt mondták, a computer szerint minden rendben, de szerintük se kellene füstölnie. Levittem pécsre ök is ugyanezt mondták + volt egy öttletük hogy a trafic-nál és a kangoo-nál előjött az hogy a kipuffogógázt az égéstérbe visszaforgató szelep elkokszosodott (valami lehetetlen francia neve van). kiszedték megtisztították, füst maradt, nem értem hogy cimborám clió dci-je miért nem füstöl, ugyanott tankol mint én? a renult a szar üzemanyagra hivatkozik, nem értem az egyik autóban jó az üzemanyag a másikban nem.
Megoldás: vettel egy szép lefelé forduló kipuffogó véget.
Az öttlet: Mivel a topic-ot olvasva azt láttam hogy nem vagyok egyedül (szerintem típushiba (nem vagyok autó szerelő)), ha volna köztünk egy jogász fel lehetne lépni közössen a renaultal szemben, hogy oldja meg a problémát.
A másik csúcs dolog nem tudom járt-e már valaki igy, a kesztyűtartó nyitásának végállás határolója (műanyag bizbasz a kesztyűtartó bal oldalán) eltört, felhivom a helyi renault-ot azt modja ez garanciális probléma, én rendeltetés szerűen használom naponta kétszer ki-be csukom. a müanyagon egyértelműen látszak a fáradásos törés a (közepe fehér) mi ez ha nem garanciális probléma, nem kellett volna bután megtervezni, most megyek hozzájuk személyesen és nagyon elkerítem őket, ha nem csrélik ki garba, akkor kermiztetem, bár nincsenek illúzióim a kermivel.
Sziasztok!
|
|