padlógázzzz Creative Commons License 2003.07.22 0 0 604
Külföldi nyaralás fotózással.
Két hete tértem haza Horvátországból.Indulás elött nekem is dilémám volt a felbontás és kártyavásárlás kérdése.Mert eddig természetesen max minőségben készítettem fotóimat,ami annyit tesz hogy 1600X1200 super fine-ben.A 128-as kártyára bőven fért minden,hiszen minden este tudtam itthon menteni a képeket.Szerettem nagyobb kártyával kiutazni,de nem tudtam vásárolni nagyobb kártyát,így maradt a kompromisszum.Mivel a monitorom 1024X768-ban működik a legjobban,ezt a felbontást választottam,és nem super fine-t, hanem csak fine-t állítottam be.Az egy hetes utazás során 483 képet készítettem,kétszer használtam panoráma kép módot,ami tudvalevőleg eszi a memória kapacitást,és két 20-25 másodperces videót is csináltam a jobbik felbontásban.A képek minősége a monitoron semmiféle csorbát sem szenvednek.A megagiga igényű képeknek egy előnye van csak a nagyíthatóság.Ha a helyszínen elkészült képtől nem várjuk el hogy a strandról készült fotón a hegyoldalon parkoló autó rendszámát ki lehessen silabizálni,bőven megfelel ez a felbontás.Persze ez nagyon egyéni lehet, de a fizetések és a lehetőségek is egyéniek......
Nem bántam meg hogy nem rohangáltam boltról-bolra hogy hol a legolcsóbb a kártya.A digitális technikának itt jelenik meg legjobban a különbsége a hagyományoshoz viszonyítva.Legutolsó filmemet 2400Ft-ért hívták elő plusz a negatív ára,ami annyit tesz hogy 44000 ft-ból már meg is úsztam volna ezt a mennyiségű képet......
De persze lehet szaladni a boltokba az 1Gb-os kártyákért a 11millió pixeles gépekhez,hehe.
Előzmény: safi (601)