Nem divat ebben a topicban a nagy játékélmény leírás?
Pl.
Flanders-Iteamnova
Tour of Germany
Fő esélyesek: Ullrich, (és kész, ha ő indul)
ott van még: Honcsar, Rous, Chavanel, Eisel.
Team:
Leader: Vandenbroucke (az első szakaszon még az volt, aztán...)
Sprinter: Casper
Free role: Boonen
A többiek nem érdekesek, csak segítők: McKenzie, Iacuone, Drew, stb.
1. szakasz.
Boonen támad, az összes menő (9-en) mennek vele.
Vandenbroucke ezell ki is esett, marad Boonen segítője, majd a TT-n javít az összetett helyezésén.
Erre nem számítottam. Azt hittem begyűjt néhány pontot és másodpercet Boonen, aztán az elsővel azonos idővel befut a célba és lesz ami lesz.
Végül 10-en 10 perc előnnyel futnak be, vezet Eisel (már vagy három sprint versenyt nyert korábban, vezeti az UCI pontlistát).
Boonen hátránya néhány másodperc.
Nem tudtam, hogy Boonennek ekkora már a reputációja, hogy ha támad, akkor Ullrich azonnal követi. Őt meg a többiek.
2.-3. szakasz.
Semmi különös. Boonen követi a top 10-et, a sprintben alulmarad. A hátránya kb 30 mp. Eiselhez képest.
4. TT
Ullrich győz, nincs mese. Honcsar 2.
Vandenbroucke 3., Boonen 4.!
GC: Ullrich,
Honchar, kb. 13 mp
Boonen, kb. 26 mp
5.-6. szakasz.
Eisel sprintet nyer, a jóváírással és a +12 mp-cel amit a befutónál szerzett előnyt visszaveszi a vezetést. Utánna Ullrich, Honcsar, Boonen a sorrend, másodpercek a különbségek. Chavanel még veszélyes Boonenre és a dobogóra. A TT óta Vandenbroucke feljött 7.-nek.
7. szakasz.
Terv: Boonen támad, Eisel nem jó climber, le kell szakítani, Honcsar verhető, Ullrich nem. A 3. hely már jó lenne.
Boonen támad, Vandenbroucke segítőnek megy vele. Reagál a peloton, de a második emelkedő után már csak 8-an maradunk. A menők mind elől. Eisel nem követte a támadást. Kezd lemaradni, erős a tempó elől, Ullrich diktál, Boonen és Vandenbroucke csak utaznak. Gyilkos a tempó.
És a dráma:
Az utolsó, egyébként kicsi emelkedő elején a két Flanderes a vonat végén volt, nem kapcsoltak kellő időben és a lejtős befutón 7 km-en kezdődő sprintről jócskán lemaradtak.
Így nyert Ullrich, Honcsar és Chavanel elött, Boonen 4. Vandenbroucke az utolsó szakaszon jól rávert Eiselre , aki hetedik lett, előbbi 6.
Huh, ez jó hosszú lett. Sorry!!!!!