Egy kicsit off topic, de márkatárs és hát ne legyünk szemellenzősek...
Szóval a héten sikerült beletennem 1600 Km-et egy Renault Megane II. 1.4 16V-be. Kölcsönzői autó (ezekkel járok dolgozni vidékre).
Kezdem a csomagtartóval. Nem túl nagy és lépcsőzetesen kell pakolni bele. Értsd belülre a magasabb tárgyak, kívülre az alacsonyabbak. Azért sikerült két méretesebb nyomtatót beletenni. A vezetőülésben nem volt gerinctámasz, olyan homorú volt, hogy az a bizonyos púpos is kényelmesen tudna benne ülni.
A kormány és az ülés mindenfelé állítható volt, ezért kényelmesen el tudtam helyezkedni. Az első ajtókban és a könyéktámaszban hatalmas fedett tárolók, nagyon praktikusak. A manuális légkondi nem nagyon erős, lassan hűti le az autót. A tükrökben jól lehet látni, villannyal vezérelhetők. A futómű tetszett, gyorsan lehetett vele kanyarogni és kényelmes is volt. A motor nem volt túl dinamikus, a 9X LE kicsit kevés ehhez a kasztnihoz. A váltó nem tetszett, bár pontosan működött, de néha jókat recsegett és amikor az egyes sebességekbe akartam tenni, olyan érzésem volt, mintha át kellett volna törni valamit. Sehol nincs a Thalia kellemesen kluttyogós váltójához képest. A műszerfal és a középkonzol jól kezelhető, de egy darabig keresnem kellett a ventillátor kapcsolóját. Meglett, beleintegrálták a fűtéstekergető gombba. Jól felszerelt autó volt, sötétben magától felkapcsolódott a lámpa, lábtér világítás, fedélzeti kompjuter, ami a szokásosokon kívül kiírta, hogy mennyi km. van a köv. szervízig és hogy hány liter üzemanyagot használt el az autó.
A gázpedál viszont nagyon közel van a középkönzölhoz, néha csak a lábujjammal tudtam nyomni. (általában száguldozásokkor :-)) És a legborzasztóbb!! Amikor az esőztető berendezést után akartam tölteni a NEM rögzített tartályfedél beesett a motortérbe. Talán még most is ott van. Ilyen autóval még nem találkoztam, aminek az ablakmosó tartályának fedele nem volt valamihez odarögzítve.
Summa summárum ez egy jó autó kisebb hibákkal. Kicsit németesre sikerült itt-ott, ami szerintem felesleges. Amit a németektől át kell venni az a pecizitásuk és nem a stílusuk. Családi autónak nem alkalmas, inkább a kombi egy jó nagy dízel motorral.
Na jó hétvégét!