Kedves Asztaltársak!
3 hete jöttem haza (ismét) Portugáliából, a mobiltelefonálással kapcsolatban pár jó tanács:
1. Pannonosok felejtsék el magyar SIM kártyájuk használatát, fogadott hívásokra 270Ft/percet (!!!) számláz a PGSM. (Ue. Vodafone 118 Ft, Westel 140 Ft/perc)
2. Hosszabb-rövidebb tartózkodásnál érdemes beszerezni(akár kölcsönbe is) egy kártyafüggetlen telefont, és kint venni bele feltöltő kártyát. Én TMN SuperSmile kártyáját vettem: 25 euro, 15 euro ebből lebeszélhető. Percdíjai igen kedvezőek mindennap 0-24 óráig 0,19euro/perc Portugália vezetékes, TMN, egy választott másik mobilszolgáltató (Vodafone-Telecel vagy Optimus, szerintem Vodafone-t érdemes választani), Magyarország 0,42/perc, hétvégén 0,36 euro/perc. Perc alapú a számlázás. Két hét alatt 15 euróból még 3 megmarad a végére, úgy, hogy elég sokat telefonáltam.
Más. Egyik barátom kiadja lakását Sesimbrában egy-két-három-négy-stb. :)) hetes turnusokra. Valódi rendes lakás-nem apartman, jóval átlag feletti felszereltséggel, berendezéssel (Video, TV, DunaTV is bejön, aut. mosógép, hűtő-fagyasztó, mosogatógép, beépített tűzhely, csodálatosan szép fürdőszoba stb.) Kb. 70-80m2, két szint, mindkét szinthez erkély - tengerre kilátással (itt egy kép, itt reggeliztem nap-mint-nap), 4-6 ember számára kényelmes elhelyezést biztosít.
Ami még lényeges, az ár július-augusztus 400euro/hét, május,június,szeptember, október 300euro/hét.
Akit érdekel, vagy további kérdése van, magánban vegye fel velem a kapcsolatot.
Üdv
József