Látom már izgulsz az ut miatt. Sikerült rábeszélni a folytatásra. Nem volt nehéz, csak tényleg nem akarok untatni senkit, meg az se akarom hogy "okos"-nak tünjek.
Szóval az uttal kapcsolatban azt hiszem mindent leirtam. Jó kocsi kell hozzá, türelem ahhoz hogy odaérjünk és ha nagyon gyorsan akarunk odaérni, akkor egy zsák 10 eurós mert 5 km-enként kint vannak a rendőrök Szerbiába és Bulgárba is.
Sarti pedig továbbra is a kedvenceim közé fog tartozni.
Néhány dolog azért nem tetszett, de szerintem ez inkább Görög sajátosság, meg hát a sok turista.
Ez pedig a szemét. Mindenfelé amerre megy az ember.
A kukákat időnként nem üritik időben, igy aztán elviselhetetlen a büz és pillanatok alatt szeméthegyek voltak az utcán.
A narancspartot se értem. Nekem ugy tünik, ha nem kezdenek valamit vele, néhány év mulva a szeméttől lehetetlen lesz bemenni.
Kár érte, mert valóban lenyügöző a viz és a közvetlen part.
Szóval ezek a dolgok nem tetszettek, de hát időnként itthon se viszik el a szemetet időben, stb.
Egyébként én nem csinálok ebből olyan nagy ügyet.
Amugy is ugy gondolom, azok szoktak fanyalogni akik épp a szemetet csinálják. Néhány "aranyos" honfitársunk szépen viselkedett a narancsparton.
Szégyelltem hogy magyar vagyok.
Sajnos ilyen is van.
Nem csak a magyarok kapták fel Sartit. Rengeteg az osztrák és német turista is. Valamint szlovák és néhány lengyel.
A Galiniba két család jött néhány nappal érkezésünk után, akik a tulaj elmondása szerint 8 éve rendszeresen oda járnak. Triestből jönnek hajóval. Nem semmi.
Apropó Gallini.
Meséltem a tulajnak a Sarti Topicról.
Igen meglepődött. Azon meg mégjobban hogy egy NIT-Tours-os katalógusban láttam a panziót hirdetni.
Igaz 40 %-al volt csak drágább.
Soha nem hallott semmiféle NIT-Tours-ról.
Hát ilyen is van. Vigyázzatok az irodákkal.
Ami továbbra is élmény a tájon és a tengeren kivül, az a gasztronómia. A görög ételek továbbra is nagyon finomak. Egyedül halat nem ettem, mert drága. Azt inkább mint korábban már irtam, magam sütöttem.
Nem birok vele betelni. Kár hogy nálunk csak Hekk van.
Visszatérve a Gallinira, csak felsőfokban beszélhetek róla. Bár egy kicsit ötőnknek szükös volt, rendezett és tiszta volt. 10 nap alatt kétszer cseréltek ágynemüt, legalább háromszor törölközőket.!?
A klima pedig minden pénzt megért, főleg ugy hogy külön nem kellett érte fizetni.
Na most már tényleg befejezem.
Ja még egy élmény. A parton árulnak valami fánk félét, alig 1.50-EUR-ért.
Egy hosszu hapsi, mindig fáj a dereka mert szerintem nem birja cipelni a tálat.
Van egy fiatalabb is, mindenkinek belenéz a szemébe, vékony hangja van és egyfolytában ordibál.
A fiam állandóan utánozta mindkettőt és fogtuk a hasunkat.
Az utóbbi megjelenik a narancsparton is.
Pillanatok alatt végigrohan a sziklákon, elég nézni. Nem semmi amit levág.
Na jó nyaralást !
Üdv