Megjöttünk !
Szombat hajnalban sikeresen hazaérkeztünk.
Röviden: Utunk hazafelé olyan rossz volt, mint kifelé. 19 óra. Az is igaz hogy a 10 éves Passatba elég keves már az erő, nem mertem 120 fölé hajtani. Igy aztán meg is usztam büntetés nélkül oda és vissza is.
Az odauton éjszaka mentünk, vissza nappal jöttünk.
Pavek Urnak üzenem, gond nélkül lehet menni.
Nekem a Szerbiai rész jobban bejött. Most már alig van korlátozás a három évvel ezelőtti uthoz képest. Gyakorlatilag Nis-ig kiváló ut van. Jó minőségü és jól lehet haladni.
Nis után romlik és utána Bulgária is eléggé gyatra. Szófiánál a körgyürü tényleg egy gyalázat.
Elhagyva a várost, később javul a minőség, a végén pedig kiváló.
A költségek ahogy már korábban irtátok.
Szerb pálya: 300 + 300 + 790 dinár.
Bulgár: 2 + 5 EUR. Ennyi volt vissza is.
A határok: A bulgár a legrosszabb, mindkét oldalon 30-40 perc. Vissza szintén. Nagyon lusták.
Most a Görög lepett meg. Max 10 perc volt oda is és vissza is.
Thessaloniki nagyon nyüzsgős, rengetek baleset volt. Nem árt nagyon figyelni. Bár nagyon jól vezetnek a görögök, köztük is vannak hülyék.
Eltévedni elvileg nem lehet. Az első nagy felüljáró alatt balra kell sorolni és utána már minden tiszta. A táblák jól láthatóak. Csak itt kell figyelni, mert én itt semilyen táblát/előre jelzőt/ nem láttam.
Bulgár pénzt nem váltottunk. Szerbiába tankoltam.
Ha jól emlékszem 48 dinár/L.
Görögbe 0.70 eur/l.
Sarti !
Olyan szép mint volt. A környék szintén.
A tenger tiszta, kék és zöld szinek között ingadozik. Néha előfordult hogy koszos lett, de érdekes módon reggel ujra tiszta volt.
Mi a Galini panzioba voltunk, a falu uj részén.
Ez az utólsó előtti épület a sor végén.
Mellette a Trifon ház az utólsó, melyet a Debreceni HAlkidiki-Tours üzemeltet.
Azért volt jó választás, mert ez a rész nyugisabb, viszont Sarti nem nagy, hamar e lehet érni mindent.
Árak: Minden relativ. Vacsoráztunk öten 65 EUR-ért, de 20-ért is.
Az Avrába pédául 45-ért.
Kinek milyenek az igényei és persze mennyi pénze van. A lényeg az, hogy a kis pénzüek is meg tudják oldani.
Persze nyilván az üzletekben minden drágább mint nálunk, de kis odafigyeléssel lehet variálni.
Azt hiszem tul sokak irok és lehet hogy unalmas.
Inkább ha van kérdés válaszolok, nem akarok untatni senkit.
Aki ezután megy, jó utat és jó nyaralást !
Üdv !