Kedves Pauler,
"Nem, a kiegyenlítés is elvégeztetett."
Akkor nem lennénk itt. Szeritem nézz utána, mit is jelent a "bűn", "karma" és hasonló fogalmak..
Annyit ajánlanék, hogy ne csak a bibliába nézz bele..
()
"Jézus Krisztus haláláért Isten azokat a bűnöket is megbocsájtotta, amiről nem is tudsz, vagy tudok."
Ez a spirituális alapelvek ismereteinek birtokában logikátlan.
()
"Azokat is, amiket el fogsz követni, vagy el fogok követni."
..Bizony hogy még mindig logikátlan.
()
"Isten egy olyan tökéletes tervet készített, ami az Ő igazsága.
(A személye miatt tökéletesen tud csak cselekedni.)"
Nem érzem úgy, hogy ezzel valami lényegeset mondtál volna.
()
"A Krisztusban adott bűnbocsánat is tökéletes. Nincs híjja. Nem kell már semmit kiegyenlíteni, mert az adóság rendezve. Örökre rendezve."
Harmadszor nem mondom.. :)
()
"A francot. Minden korban meg kell találni az Élő Mestert"
"Krisztus Ígéje és Lelke által Élő Úr."
Minden korban eljön isten hozzánk, fizikai alakban IS, és eljut azokhoz, akik lelke(nem az egójuk!) reá vágyik. Buddha idejében Buddha, Jézus idejében Jézus, Krisna idejében Krisna, Nanak idejében Nanak, stb.
Csak egyes egyházak képzelik és ferdítik el a történelmet úgy ahogy nekik megfelel..
()
"Most is itt van közöttünk. Azonban a valóságos, anyagi esemény nélkül semmit nem ér a hit, mert akkor egy szép mese, amit te vagy én találtunk ki, vagy egy ember."
Valóban. A spiritualitás gyakorlati út.
()
"Én ebben nem ringatnám magam.."
Ő adta, ezért csak Ő veheti el. (se te, se én)"
A biblia azt ír, amit akar. Én ÉLŐ, saját tapasztalat alapján mondom, amit mondok.
()
"A megváltáshoz szükséges állapotot csak etikus élettel, önzetlen szolgálattal, önvizsgálattal, imával/meditációval érhetjük el."
"Jézus egészen másról beszélt.
Amennyiben ezen az úton akarod Istent elérni, tudd meg, csak ha tökéletesen betöltöd az önzetlen, etikus élet szabályait, akkor fogsz vele találkozni."
Dehogynem ugyanezt mondta, csak másként fogalmazta meg. Talán nem 2000 éves terminológiára kellene hivetkozni..
A "szeresd felebarátod"tól kezdve minden pontosan úgy van ahogy fentebb idéztem. Ne a szóhasználatot nézd, hanem az értelmét.
()
"(Nekem ez nem sikerült.)"
Persze, hiszen itt vagy. :) Ahogy mi is. :)