Az viszont, egyáltalán nem logikus, hogy két egymáshoz képest mozgó rendszerben valaminek a sebessége azonos, ugyanakkor más a hossza, az ideje, a tömege, stb.
ÁLLJ! Valami nagyon nagy tévedés van itt. Ha veszel két egymáshoz képest gyorsan mozgó rendszert, és mind a kettőben leírod monodjuk egy relativisztikus légy (vagy ha akarod, űrhajó) mozgását, akkor a két rendszerből látott sebeségek különbözni fognak. Így azt hiszem az a logikus, ha ezzel együtt különbözik a tömegük, hosszuk is a két rendszerben.
Mi a helyzet a fotonokkal? A foton sebessége ugyanaz mind a két rendszerben. És nem is változik a tömege.
Ez a logikus szerintem. Nem pedig az, hogy a sebességed a földhöz képest valamennyi, a vonathoz képest más, és mégis egyforma a tömeged. Na ez illogikus lenne. Nem?
Úgyhogy ideje lenne, hogy a fizika tényleg megkeresse a helyes törvényeket.
Erre azt tudom mondani, hogy jelenleg iszonyat keveset tudunk a természetről, de ai elméletek vannak, azok a saját hatáskörükben jók, pontosak, és érthetők!! Érthetők, mert emberek tízezrei értik, és ha csak nem tekinted őket "übermensch"-nek, akkor megfelelő ráfordítással te is megérheted ezeket. Az elméletek persze fejlődésük során egyszerubbek lehetnek, de integrálást, csoportelméletet (szimmetrák miatt) nem lehet belőlük kihagyni. ha ez neked felfoghatatlanul bonyolult, az még nem jogalap arra, hogy badarságnak nevezd ezeket.
Gondolj a Turing tesztre. Ha valamit nem tudsz megkölönböztetni semilyen kérdéssel az embertől, akkor az emberi intelligenciának tekinthető. Na most ha van mondjuk egy bonyolult elmélet, de semmilyen módszerrel nem tudnánk ellentmondást találni a kísérletekkel, akkor az maga lenne a természet leírása, nem? Nyugi, ha lesz ilyen, akkor sem áll majd le a kutatás, és akkor is keresik majd az újabb és újabb jelenségeket és magyarázatokat. És lehet, hogy az elmélet királysága csak időleges lesz.
A jelenlegi fizikai elméletek működnek. Lehet, hogy fundamentális és földrengésszerű változás lesz a jövőben (lesz is szerintem), de az új elméleteknek vissza kell adniuk a mostaniakat határesetben, ahogy a relativitáselméletek is megteszik ezt a newtoni fizikával.