Sziasztok, rémülten olvasom a hozzászólásokat,
de be kell vallanom, hogy mi 13 éve nem "nyaralunk", a fenti okok miatt,
a ynári tumultust, "idegbajt", zajt, tömeget kerüljük, tehát a nyári kellemetlenségek miatti dolgokra nem tudok válaszolni - sajnos vagy szerencsére.
Mi a Melia Menzelben májusban voltunk, akkor szuper volt a légkondi,
de 33 fok volt, nem tudom, hogy a 43-45 fokban is működik-e, ill. amikor teljes (valszeg) a szálloda kihasználtsága.
A Menzelben 2 hatalmas étterem működött,
tehát nyáron is ez a minima, de lehet, hogy több van, csak fel kell fedezni,
tehát a tumultust próbálják csökkenteni.
Nekünk ezzel sem volt gondunk,
de hangsúlyozom, nem volt tele a szálloda.
A Menzelben 3 nagy medence van, és több partszakasz,
azt tudom tanácsolni, hogy ne ragadjatok le egy helyen, hanem az első nap járjátok be az egész területet, aztán döntsetek, hol fogtok pihenni.
Mi pl. többnyire a hátsó medencénél voltunk, közel a parthoz, egyszerre láttam a tengert és a medencét is.
Ne ragadjatok le a központi helyen, kicsit arrébb menve nyugisabb, esetleg tisztább.
A partszakasz a "mi időnkben" is "koszos" volt, nem tudom, mi a neve annak a tengeri növénynek, tengeri sás, hínár, ilyesmi,amit a partra vet a dagály,
de ez máshol is van.
Finesznek meséltem ma épp, hogy sajnos hiába jön a kis traktor, én le is fényképeztem, másnap jön a dagály vagy mi, és kihozza újra a növényeket, és ezek a napon száradva, aszalódva eléggé rondák, a kőre csapódva, száradva nagyon rossz, rothadt szag is tud lenni.
De ez máshol is így van,
úgy értem, más parton, más országban,
de azért annyira nem volt vészes.
Arrébb lehet menni napozni.
A légkondi nálunk szuper volt, halk volt, működött,
de hogy a nyári hőséget hogy bírja, nem tudom.
Ezzel azért számolnotok kell...