Törölt nick Creative Commons License 2003.07.09 0 0 43
"Isten és közöttem a különbség "csupán" annyi, hogy ő képes semmiből valamit teremteni, én viszont nem."

Isten és énköztem a választóvonal az egóm.
()

"Ő örökké való, én nem. Ő végtelen, én nem. Ő mindenható, én nem. És még sorolhatnám."

A lelkem lényege: isten. Mindenkié szintén isten. A lélek halhatatlan, az egó nem. Isten halhatatlan, a test nem. stb.
()

"Azért tartasz mindent Istennel egylényegűnek, mert nem ismered Őt."

Erről nem vitatkozom, mert felesleges. Nem értem hogy jössz ehhez..
()

"A tudatom megváltozott hit által, és ez Istenhez köt."

A tudatod megváltozott, az egód is?
()

"Az úr a falevélben is jelen van"
"mint informatikus a programban."
Isten élteti az informatikust is, a falevelet is.
()

"Istentől pedig az embert a bűn elválassza, mert Isten ragyogóan, tökéletesen tiszta."

Így igaz. De a bűnök vagy megbocsáttatnak, vagy ledolgozhatók. Ezért is vagyunk itt..
()

"A hülyeség nem akadálya istennek"
Az ember vaksága, és menekülése azonban igen."

Jézus azt váltott meg, akit szükségesnek vélt a lelki fejlettségi szakaszától függően (szándékosan nem használtam a "fejlettségi szint"-et). Akkor is, ha az illető egója nem is tudott róla hogy egyáltalán van megváltás..
()

"..aki vállalta a bűnös világ helyett az ítéletet, nem lehet a bukott ember szemében Isten Fia."

Én egy bukott embert sem ismerek. Tudatlant, egoistát, és egyebeket igen.
()

"A zsidók egy uralkodó királyt várnak (mint Dávid), a görögök (logika szerint élők) Jézust, és a kereszt Isteni igazságát bolondságnak tartják."

Évezredekig várták a megváltót.. aztán nem olyan jött, akit vártak.. nem voltak képesek felismerni..
()

"Ezért aki Jézusban felfedezhette a Krisztust (megváltót), Isten Fiát, az már tudja, hogy ez az Isten Lelke által történt."

Nem vitás.
()

"Ami megtörténik"

Már megtörtént. Ez a múlt. 2000 éve a kereszten Isten elvette a világ bűnét."

Ezzel nem értek egyet. Véleményem szerint az AKKORI világ bűneit vette magára, és abból is csak azokat, akikkel találkozott.. Elég volt ez is neki..
Sehol sem olvastam tőle olyat, hogy "a mindenkori fizikai világ összes bűnét". Ez amúgy is logikátlan lett volna..
()

"Minden mást kijelentő szöveg elválasztó, erőszakot, széthúzást szító, egoista, részrehajló DUMA."
"Ez mi volt?"

Aki olyanokat mond, hogy "keresztény isten" "mohamedán isten", stb., meg hogy "a keresztények elnyerik a megváltást", a "mohamedánok elérik a megváltást", stb.
Azokra vonatkozik.

Előzmény: pauler (42)