owen nolan Creative Commons License 2003.07.07 0 0 436
a 100 kedvenc filmem egy kis szöveggel meg turbozva

a bout de souffle (FR, 1960, jean-luc godard) belmondot imádom, a film hangulata pedig utánozhatatlan
a clockwork orange (USA, 1971, stanley kubrick) - a no.1 kubrick filmem, kemény, szatirikus, durva és ... vicces
a moment of romance (HK, 1990, benny chan) - romantikus akció film andy lau-val a főszerepben. chow yun fat a cool arc, andy lau a másik
akira (J, 1980, otomo kacusiro) - meghatározó anime élményem
amores perros (MEX, 2000, alejandro gonzalez inarritu) - a short cuts és a magnolia útját járja, de ez eddig a legjobb. megrázó.
annie hall (USA, 1977, woody allen) - best woody allen akit imádok.
any given sunday (USA, 1999, oliver stone) - egy sportág: amerikai football. ami a világ legjobb sportja és én talán a legnagyobb fanja vagyok magyaro.-on.
audition (J, 1999, takashi miike) - best miike. durva, kemény, döbbenetes végkifejlettel.
ben hur (USA, 1959, william wyler) - az eddigi legjobb hálivúdi monstre film, szintén gyermekkori meghatározó filmes élmény még a jó öreg corvin moziban először azóta jó sokszor.
birds, the (USA, 1963, alfred hitchcock) - hitchcock a best, a legnagyobb, filmes isten, ha ő nincsen a mozinak vége...
blade runner - the director's cut (USA, 1982, ridley scott) – az egyik legjobb sci-fi
blue velvet (USA, 1986, david lynch) - a film kemény, morbid, szürreális hangulata önmagáért beszél
blues brothers, the (USA, 1980, john landis) - feketébe öltözött blues fivérek, cool arcok, cool zene, cool film, könnyesre röhögöm a szemem a filmtől.
borsalino (FR, 1970, jacques deray) - delon és belmondo egy filmben és ez egy gengszter film
brazil - the director's cut (GB, 1985, terry gilliam) - imádooooom, a no. 1 sci-fi
bridge on the river kwai (GB, 1957, david lean) - szintén gyerekkori filmes élmény, és szeretem a II. vh-s filmeket
bullet in the head (HK, 1990, john woo) - john woo az akció filmek istene a hong kongi szarvasvadász, csak ez véresebb, durvább, pörgösebb
butch cassidy and the sundance kid (USA, 1969, george roy hill) - paul newman és robert redford egy filmben és western filmben, imádnivaló zenével
c'era una volta il west (IT, 1968, sergio leone) - áááááhhhh A WESTERNFILM!!!
citizen kane (USA, 1941, orson welles) - pff. na erről a filmről mit mondjak? a film minden egyes képkockája egy orgazmus annak aki szereti a filmeket
city of god (BRA, 2002, katia lund, fernando meirelles ) - egész egyszerüen az egyik legjobb, legvéresebb, legkegyetlenebb, legmocskosabb gengszter film ami valaha is készült, operatöri munka zseniális
das boot (GER, 1981, wolfgang petersen) - a legjobb II. vh-s film. alapmű.
dersu uzala (J, 1974, akira kurosawa) - hm, a szeretni való kis öreggel.
egészséges erotika (HUN, 1985, tímár péter) - legjobb magyar film, fergeteges poénokkal.
evil dead (USA, 1982, sam raimi) - kellett vagy 5 év mire megint ki mertem tenni a lábam az erdőbe
exorcist (USA, 1973, william friedkin) - jó dolog egy film alatt félni és ettől lehet is
fantomas (FR, 1964, andré hunebelle) - louis de funes, jean marais kell ennél több?
fight club (USA, 1999, david fincher) - nickem név adója, 9x láttam
first blood (USA, 1982, ted kotcheff) - rambo, john j. rambo. all time top 10-es akció film.
fist of fury (HK, 1972, wei lo) - bruce lee, mondjam tovább? legjobb filmje.
fist of legend (HK, 1994, gordon chen) - bruce lee legjobb filmjének a rimékje ami egyben jet li legjobb filmje
fog, the (USA, 1980, john carpenter) - carpenter klasszik, horror klasszik
fudoh (J, 1996, takashi miike) - takeshi miike. örült, vicces és elképesztő
godfather part II (USA, 1974, francis ford coppola) - egy újabb gyerekkori meghatározó film. azóta is szeretjük egymást.
goodfellas (USA, 1990, martin scorsese) - a legjobb amerikai gengszter film (nem maffia!)
grave of the fireflies (J, 1988, takahata iszao) - basszus, megkönyeztem a végét, nem sok ilyen van.
graveyard of honor (J, 2002, takashi miike) - no.2 miike
happines of the katakuris (J, 2001, takashi miike) - miike és a musical, örült.
hard boiled (HK, 1992, john woo) - john woo az akció filmek istene kéz a kézben chow yun fat-el
heat (USA, 1995, michael mann) - al pacino, robert de niro 3 órán keresztül, kevés, lehetet volna hosszabb
infernal affairs (HK, 2002, lau wai keung - mak siu fai) - andy lau, tony leung, anthony wong. ajaj 3 hk isten egy krimi thrillerben
iron monkey (HK, 199, yuen woo-ping) - a rendező úr legjobb filmje. kinek mostanában usa filmek a legtöbbet köszönhetik
joint security area (KOR, 2000, park chan-wook) - talán a legjobb koreai film, észak és dél katonái a híres határvonalon
kikujiro (J, 1999, takeshi kitano) mindenidők legaranyosabb filmje
killer (HK,1989, john woo) john woo az akció filmek istene kéz a kézben chow yun fat-el, legjobb hk film (?)
la casa della finestra che ridono (IT, 1976, pupi avati) A HORROR, ami alatt igazán megtudod mi az a rettegés
la tulipe noire (FR, 1964, christian-jaque) alain delon mint a fekete tulipán és mindjárt 2x. ezt a filmet nem lehet nem szeretni.
la vita e bella (IT,1997, roberto benigni) számomra A holocaust film
laputa: castle in the sky (J, 1986, hayao miyazaki) - miyazaki mesél, mesél és mesél...
le bossu (FR, 1959, andré hunebelle) - a jean marais és a kaland film. etalon.
le fabuleux destin d'amélie poulain (FR, 2001, jean pierre jeunet) - aranyos, vicces, feel-good movie
le professionnel (FRA, 1981, georges lautner) - jean paul belmondo és ennio morricone
lodger, the (GB, 1927, alfred hitchcock) - néma film az istentől, hihetetlen dolgokkal
lord of the rings: the two towers (NZ, 2002, peter jackson) - fantasztikus. ennél többet nem tudok mondani a filmről
lupin III: castle of cagliostro (J, 1979, hayao miyazaki) - miyazaki már megint mesél, mesél és mesél...
master of the flying guillotine (HK, 1975, wu yang) - áááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh A KUNG-FU FILM
mean streets (USA, 1973, martin scorsese) - robert de niro, harvey keitel és a legjobb amerikai rendező jött, látott és győzött
millers crossing (USA, 1990, ethan & joel coen) - best coen brothers azóta és előtte sem volt ennyire jó filmjük
monthy python and the holy grail (GB, 1975, terry gilliam & terry jones) - python és az ő humoruk, egyedülálló
murder on the orient express (GB, 1974, sidney lumet) - agatha christie legjobb könyve és legjobb adaptált filmje
musa (KOR, 2001, kim sung-su) - ami miatt szerelmes lettem a koreai filmekbe. 1 hét alatt 4x néztem meg.
my neighbour totoro (J, 1988, hayao miyazaki) - mindenidők legaranyosabb rajzfilmje
my sassy girl (KOR, 2001, kwak jae-young) - hehe, ez egy romantikus vígjáték és egészen egyedi.
nightmare on elm street (USA, 1984, wes craven) - freddy kruger, kalap, csíkos pulóver, a karmok, és nem alszol...
omen, the (USA, 1976, richard donner) - nem a legjobb horror, de nálam ez a NO.1. fiatalon láttam és 2 hétig nem aludtam tőle
pari e dispari (IT, 1978, sergio corbucci) bud spencer terence filmek legjobbja kb 20-22x láttam.
peeping tom (GB, 1960, michael powell) legjobb angol horror film. no comment. látni kell.
perfect blue (J, 1998, satoshi kon) anime thriller krimi, egész egyszerüen zs-e-n-i-á-l-i-s!
ping pong (J, 2002, fumihiko sori) - japán feel-good movie. szeretni való karakterekkel.
player (USA, 1992, robert altman) - best altman, a filmben minden a helyén van
psycho (USA, 1960, alfred hitchcock) - hitchcock horror, thriller. vannak akik a film után sokáig nem mertek zuhanyozni... azért ez csak jelent valamit…
raging bull (USA, 1980, martin scorsese) - na igen elérkeztünk ide. ami számomra minden idők legjobb filmje.
raiders of the lost ark (USA, 1981, steven spielberg) - indiana jones ami egyet jelent a kalandfilm fogalmával
ran (J, 1985, akira kurosawa) - kurosawa top háromjának egyike. amit nem tudok megunni.
rashomon (J, 1950, akira kurosawa) - kurosawa top háromjának egyike. egy olyan megoldással a filmben amit azóta is szemérmetlenül lopnak el és használnak fel filmekhez és egyesek kapnak érte oscart.
rear window (USA, 1954, alfred hitchcock) - ez a film egyszerűen kééész. egy szobában van a kamera egész végig!! és a film feszült, izgalmas, és nem tudsz elmenni a tv elől, ha ez a film megy mert oda szögez. az isten második számú legjobb filmje.
rebecca (USA, 1940, alfred hitchcock) - egy szó: I-M-Á-D-O-M. MEGKELL NÉZNI NEM TUDOK RÓLA TÖBBET MONDANI.
requiem for a dream (USA, 2000, darren aranofsky) - sokan egyszer se bírták végig nézni nekem eddig 5x sikerült és felkavaró.
scene at the sea (J, 1992, takeshi kitano) - kitano talán leginkább könnyfakasztó filmje a süket-néma szörfössel.
se7en (USA, 1995, david fincher) - az újhullámos amerikai filmek legjobb krimi thrillerje
seven samurai (J, 1954, akira kurosawa) kurosawa top háromjának egyike. valakinek szamuráj film, valakinek akció film, valakinek költészet filmes nyelvre fordítva. nekem mind a három.
shaolin soccer (HK, 2001, stephen chow) - a legjobb hk vígjáték ami valaha is készült. egészen elképesztő cgi-vel amit filmre vittek.
shining, the (USA, 1980, stanley kubrick) két név: jack torrence és jack nicholson
shiri (KOR, 1999, kang je gyu) - egy szimpla akció film koreából és én imádom. a tv elé szögezett.
solaris (SU, 1972, andrei tarkovsky) - ez egy érdekes film. nem sok olyan film van ami után ennyit lehetne gondolkodni mint ez.
sonatine (J, 1993, takeshi kitano) - a híresen legendás kitano kép e filmben található, de nem csak ettől jó, hanem úgy mindentől.
spider-man (USA, 2002, sam raimi) - hehe, a comics és az abból készült filmek. ismerős szócska jön: IMÁDOOOOOOM. és hogy miért? mert jó dolog visszamenni gyerekbe és ez a film vissza vissz oda és legszívesebben ott is maradnék.
stalingrad (GER, 1993, joseph vilsmaier) - a legjobb háborús film ami valaha is készült, sok filmet megelőzött sok mindenben.
sting (USA, 1973, george roy hill) - robert redford és paul newman. már megint egy filmben. és már megint hibátlan.
sympathy for mr. vengeance (KOR, 2002, chan-wook park) - letaglózott.
taxi driver (USA, 1976, martin scorsese) - annak idején ez is jól fejbe vert ma már nem annyira, de ettől függetlenül szívem csücske a film.
thing, the (USA, 1982, john carpenter) - ez a film egész egyszerűen minden téren hibátlan. ilyen se sok van.
tokyo drifter (J, 1966, seiju suzuki) - zene, story, film-noir, karakterek, rendezés.
torrente, el brazo tonto de la ley (ESP, 1998, santiago segura) - vuáh!!! torrente, egy fogalom. elmenni e film mellett szó nélkül nem lehet. a végletek filmje ki utálja ki szereti köztes állapot nincsen.
touch of zen (HK, 1969, king hu) - A WUXIA. és ne is folytassuk tovább, hogy miért szeretem. A WUXIA.
untold story (HK, 1992, danny lee - herman yau) - jaj! ez egy durván kemény film csak erős gyomor és idegrendszer kell hozzá. ki nem bírja feldolgozni az esetleg a film vígjátéki részébe menekülhet, de zavarba ejtő a film, köszönhetően a "debil" vígjátéki részeknek. de ez így van jól
vertigo (USA, 1958, alfred hitchcock) - és igen megérkeztünk a legjobb hitchcock filmhez. nem pofázni kell róla hanem nézni, nézni és nézni kell.
videodrome (CAN, 1983, david cronenberg) - cronenberg legjobb filmje.
violent cop (J, 1989, takeshi kitano) - kitano első rendezése. és lemosta vele dirty harry-t.
whasango (KOR, 2001, kim tae gyun) - na ez egy érdekes kis film, van benne wuxia, comic, manga, kendo, poén, paródia és gyönyörű.
where eagles dare (USA, 1968, brian g. hutton) - a legjobb II vh-s akció film ami valaha is készült. nagyon-nagyon sokszor láttam.