Gondoltam, beszámolok a Szarvassá változott fiúkról. Rendezte: Vidnyánszky Attila, játszották: a beregszászi társulat és Törőcsik Mari. Érdekes volt. Én még sosem láttam igazi szavalókórust, nos, ez döbbenetes. Olvastam, hogy 1 éve gyakorolják a szövegmondást! A fiú Trill Zsolt volt, az anya Törőcsik, aki a jelenlétével vesz részt a játékban, Kátya Alikina a fiatal anya, Szűcs Nelli pedig egyfajta termékenységszimbólum. Díszlet szinte nincs, csak könyvek, amiken járnak (mint a Woyczekben), mindenfélék, amiken hangot adnak ki és vastraverzek. Vannak benne betétek, amik mintha a fonóban pletykáló falusiakat mutatnának, azok igen viccesek. Vannak benne gyönyörű képek, amiket nehéz leírni, mert annyira nem ismerem a szöveget (pedig áltisiben alsóben asszem még az olvasókönyvben is benne volt). A "nem iszik az másból, csak tiszta forrásból"-nál a társulat tagajai megmerítkeznek egy kádban, közben egy körtáncot (haláltáncot?) járnak. a végén pedig (valami olyasmi, hogy a fiú fel a csillagok közé megy) vastarverzeken, illetve azokon levő pallókon lépked felfelé, azokon égők vannak, megvilágítva a teret, a társulat tagjai pedig megtámasztják a vasoszlopokat, ők adnak biztonságot.
Nézte még: Kovács Vanda, Szakácsi S., Trokán P., Bezerédi Z., Hobo, Kállai F.