Én meg pláne lemaradtam, de most pihent aggyal (háromnapos intenziv kutyázás után:)), ideírnék egy újabb szempontot, ami kapcsolodik Fire Dog hozzászólásáhóz. Én is óvnék mindenkit a szélsőségtől.
Isten ugyanis úgy teremtette a világot, hogy a kül. élőlények egymás táplálékai. Kinek jutna eszébe felróni az oroszlánnak, hogy naponta elkap egy gazellát,majd meglehetősen durva előzmények után jóízűen befalja??? Ha nem falná, éhendöglene.
A probléma tehát szerintem egyáltalán nem ott van, hogy valaki eszik húst vagy nem eszik húst. Ember esetében bizonyított, hogy a teljesen vegetáriánus táplákozás vérszegénységhez és egyéb nyavalyákhoz vezethet. Különösen veszélyes terhesség idején, és gyerekek számára.
A baj civilizációs eredetű. A mai ember nem vadászat segítségével jut a betevő-húsfalathoz. Nem vadászat útján, ahol az állatnak is volt esélye, aminek során tul.képp működött (valamennyire) a természetes kiválasztódás törvénye is.
Az ember sajnos nagyon sok ponton avatkozott ezekbe a törvényekbe. (ld. pl. abortusz és gyermekhalandóság összefüggésben) Minden beavatkozással csak rontott a természetes egyensúlyon. Így jutottunk el - a konkrét témát illetően - az iparszerű állat - nem mondom, hogy tenyésztéshez - termeléshez, és azokhoz a borzalmakhoz, ami ezzel jár. Ebben a szituációban az állatnak nincs esélye, és élete sincs. Borzalom!!!
Ez ellen kellene tenni. Az ellen, hogy az állatot élettelen tárgyként kezeljék.
Érdekes lenne pl. egy mozgalom (jó idealistaként mondom:)): állatvédők meghirdetnék-megszerveznék, hogy húst csakis gazdáktól vennének. Dupla haszon lenne: újra divatba lehetne hozni, hogy 3-4 disznót vagy tehenet tartsanak családok, a résztvevők pedig garantáltan táp és egyébvegyszermentes húst ehetnének.