agybaj
2003.07.02
|
|
0 0
13
|
Szia!
Nos, ugyan én még életemben nem láttam-hallottam CDW524-E írót, mindenesetre a mostani ötötvenkettesem meg az előző ötnegyvenesem is tkp. halk volt, persze ha nem akarok/-tam túl gyorsan írni: pl. 16*-os írásnál nem lehet hallani a meghajtót.
Ha az olvasási zajra mondod, hogy hangos, akkor teljesen igazad van, viszont minden mai drive ilyen hajszárító-hangú. (Én mondjuk nem értem, miért jó az nekem, ha mondjuk 32* helyett 52* olvas a CD-m *papíron*, gyakorlatban nemigen érzem viszont megsüketülök.)
Minőség, ilyesmik: én tavaly augusztusban azért vettem egy CDW540E-t mert egyrészt CD-írót akartam venni ;-) (Ki hitte volna?), másrészt számomra mértékadó helyen (= azaz nem a ****panorámában és más "nívós" "szaklapokban") olvastam róla egy tesztet, ahol 10/10 pontot adtak rá (a cikkírónak mellesleg külön, CD-DVD írás témakörre szakosodott üzlete van és Cebit-látogató sötöbö - ha meg nem szűnt azóta - jaj de gonosz vagyok) azzal a megjegyzéssel, hogy gyakorlatilag van olyan jó, mint a hasonló sebességű Plextor író, csak éppen kétharmadába kerül. Nem is bántam meg, masszívnak tűnt meg minden, LG szutykot amúgy sem akartam volna (az különben is csak 8* leglassabb sebességgel tud írni), blabla, ha a tél végén, immár az új gépemben nem kezdett volna el rakoncátlankodni. Májusban kicserélték egy CDW552-re, külsőre ugyanaz, viszont mintha némileg igénytelenebb lenne - és hangosabban olvas az előzőnél.
(Mondjuk lehet, hogy csak egyszerűen elkoszolódott a lencse az előzőben, azért gajdult meg.)
Az egyéni szoc. problémám ellenére is jó vételnek tartom a Teac írókat, az általános vélekedés szerint sokat kibírnak. |
Előzmény: scratch (12)
|
|