Quador Mortis Creative Commons License 2003.06.25 0 0 241
Felfordul a gyomrom az álságos nyavalygásotoktól! Érdekes, hogy arról senki sem beszél, hogy az adót valakinek ki kell fizetni, és akik most kifizetik, azok a munkavállalók.

A jelenlegi helyzet ugye tetszik, kedves ál-alvállalkozó polgártársaim, hogy ÉN kifizetem a fizetésem 65 (mások szerint áfával 80)%-át adóként, TI viszont a könyvelőitekkel elintéztetitek, hogy 20% alatt fizessetek?

Az eddig ugye nem zavart, és azért nem hőbörögtél, hogy ugyanazért a munkáért - szoftverfejlesztő polgártárs - kétszer, háromszor annyi pénzt kerestél, mint én, hanem vígan élted életed az új autódban vidám yuppie módjára, miközben leelőzted a húszéves Opel Corsámat, és kiröhögted a hozzám hasonló "loosereket", akik utálják az ügyeskedés és adócsalás balkáni hagyományait.

Most persze sajnálni kéne téged, szegény szoftverfejléesztő kollega, mert nem tudnád olyan könnyen elcsalni azt az adót, amit nekem mindenképpen ki kell fizetnem.
És tőlem sem kérdezi meg ám senki, hogy meg tudok-e élni abból, ami marad utána.

Szégyelljétek magatokat! Nem elég, hogy eddig kihúztátok magatokat a közteherviselés alól, és kezeteket dörzsölve ránk, munkavállalókra lőcsöltetek minden adóterhet, most még nektek áll feljebb, mert egy picivel nehezebb lesz ezt tovább folytatni. (Nincsenek illúzióim, továbbra sem fogtok adót fizetni, és én továbbra is csak hallgathatom a történeteket arról, melyik ismerősöm milyen trükkökkel kerüli ez, hogy adót kelljen, fizetni, mert az az "ő pénze".)

Hahó, nem csak tőletek veszik el ám ezt a pénz, tőlem is! Az nem baj? Az nem az "én pénzem"? Ez a helyzet így maradhat?
Minél többet vesznek el tőlem, annál kevesebbet tőletek, ugye? (Mert a kórházakat valamiből fenn kell tartani)

Egyetértek, magasak az adóterhek. Pazarlás folyik, igen. Le kell ezt építeni, igen.
De MOST, ebben a pillanatban, a mostani helyzetben van pár millió ember az országban, akitől ezeket a magas adókat kérdés nélkül beszedik.
Közös cél lehet, hogy csökkenjenek az adóterhek. De fizessetek ti is, ne csak mi!
Nehogy azt próbáld igazságosnak beállítani, hogy te 20% adót szeretnél fizetni, míg nekem 80-at kell!

Előzmény: icicle (132)