Gilbert Creative Commons License 2003.06.24 0 0 399
Sikerult vegigolvasnom a topicot. Hat mit mondjak? Tanulsagos.

Ha belegondolok, hogy 10 eve velem is ugyanezt csinalta a baratom mint az ide irok nagytobbsegevel meg a gondolattol is kiraz a hideg. Szerencse ide vagy oda pont akkor jott ez a kulfoldi lehetoseg amikor amugyis abba akartam hagyni az egeszet, igy volt mire fogni.

Termeszetesen az Amway-rol beszelek en is mi masrol. Neha sajat magamat is megmosolygom, hogy mekkora balek voltam. Iszonyu penzeket koltottem mindenfele "csodaszerekre", megbabonazva tapsoltam a BS-ben az "Istennonek" titulalt Karasz Cecilia "hatalmas szonoklataira", hetvegeken szeminarium tobb ezer forintos kiadassal, hetkozben "szponzoralas" kazetta, video, konyv aaaaa nincs is vege a dolognak. Mire rajottem magamtol, hogy tul keson kezdtem es ezt a dolgot csak egyszer lehet meglepni, mar keso volt nyakog alltam adossagban.

Aztan kijottem ide ahonnan allitolag elindult az egesz Amway mizeria Magyarorszagon es erdekes modon 7 ev alatt ird es mond egyetlen egy alkalommal nem talalkoztam ezzel a nevvel! Pedig allitolag itt mindenki ebbol el, es Eszak Amerika gazdasaganak az Amway a mozgato rugoja:-)
7 ev alatt egyszer nem keresett meg egyetlen Amway ugynok - de egyetlen mas MLM ugynok sem - egyszer nem csorgott a telefonom, hogy "Te figyu van egy marha jo uj vallakozas amivel milliokat lehet keresni 1-2 ev alatt nem akarod kiprobalni?" Ezen azert ugy elgondolkodtam. Ha ennyire meno ez a szisztema, a termekek szuper jok, gazdasagos, kornyezetkimelo es ami a legfontosabb meg felvevo piac is lenne ra akkor miert nincs itt? Pedig itt tenyleg nem lenne gond, hogy kinek adod el nem ugy mint odahaza.

En ketfele embertipussal talalkoztam amikor "Amwayeztem" Az egyik mindenre elszant lelkes, a vegtelensegig kitarto mar majdnem makacs es csokonyos ember volt aki vert izzadva ha kell az utolso filleret is belarakva probalta sajat maganak bizonyitani, hogy "meglatod meglesz a 18% a ho vegere!" Ok birtak tovabb, de igazan penzt ok sem lattak belole.

A masik az volt aki megvette a kezdocsomagot, felbontotta, elhasznalta, beszervezte a szomszedjat, a rokonat, ez max 2-3 embernel megallt, eljott egy ket beszelgetesre, majd tobbet nem lattuk.

10 ev tavlatabol azt hiszem ez utobbiaknak volt igazuk.

Most vegigolvasva a topicot sajnalom, hogy odahaza meg mindig van ember aki megeszi a maszlagot, erot, idot, penzt nem sajnalva ugy dont, hogy O is belevag es ha torik ha szakad vegigcsinalja.