Hmmm... Kiváncsi vagyok majd az együttes véleményére, amiket írtál. Őszinte, elfogulatlan vélemény a tied, de: felületes.
"ha lenne vmi kotodesem hozzajuk, ismeros, koncertelmeny, stb, akkor mas lenne. Olyankor konnyen elfogult vagyok."
Nálam ugyanez a helyzet! Nem a védelmükben mondom, de ha hallottad volna a korai számokat, és a magánkiadásban megjelent kazettát (Jönnek!), akkor a nyakamat a kés alá tenném, hogy még jobban tetszene neked is. Én ugyanis ezekkel kezdtem, és azóta lettem ennyire elfogult. Jórészt súlyosabb, megborultabb, ám egysíkúbb volt a zenéjük akkor. A mostaniban van hegedű, balalajka, sokkal heterogénebb a zenei világuk. ami azért részben ugyanolyan súlyos, részben valóban popos, "schlágeresebb", táncolhatóbb, kevésbé befelé forduló... Nyilván a kommersz technos zenei elemek felhasználása nélkül szeretnének valahogyan nyitni a "szélesebb tömegek" felé, ami önmagában nem baj. És szerintem jó úton haladnak. Hogy mi lesz a jövő, még nem tudom, de ígérem: kritikus leszek.
U.i.: a Perfect Name-et természetesen ismerem, MIND1 és a 0. Változat mellett őket szeretem még nagyon. Főleg a korai, asszem csak kazettán kiadott dalok tetszenek. A 100 év magány c. album is kitűnő, de az már nekem egy kicsit izzadtságszagú lemez. Nem szakítja le a plafont, de határozottan jó...